Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Veselá řidička byla opilá  

 
V úterý 15. září měli policisté opravdu na pilno. Zaměstnaly je jak rodinné neshody, tak i opilé řidičky.
V ranních hodinách prováděli muži zákona asistenci při otevření bytu v Jičíně v ulici Přátelství. Staršímu muži, který vyšel na chodbu naproti doručovatelce se vlivem průvanu zavřely dveře a on zůstal bezmocný venku. Dovnitř mu nakonec pomohli až přivolaní hasiči.
 
V Konecchlumí se dali místní občané do úklidu a přitom pálili klestí. Oheň však vyděsil projíždějící řidiče, kteří vše oznámili na linku 158. Na místo vyjelo několik hasičských vozů. Nakonec se ukázalo, že pouze místní nějak zapomněli svůj úklid spojený s pálením klestí oznámit. Věc si poté na místě převzali k vyřízení hasiči.
 
V odpoledních hodinách se obrátil na policii devětačtyřicetiletý muž s tím, že ho v  Jičíně v  Dlouhé ulici fyzicky napadl neznámý mladík, který ho několikrát udeřil zezadu do hlavy. V útoku nepřestal ani poté, co upadl na zem, kde ho několikrát kopl do hlavy. Následně na to útočník z místa utekl. Napadený muž utrpěl zranění, se kterým byl nucen vyhledat lékařské ošetření. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Před dvacátou hodinou žádala o pomoc na policii mladá žena z Kopidlenska, které měl její bratr odcizit z peněžěnky několik set korun. Požadovala, aby ho policisté našli a donutili ho k tomu, aby jí peníze vrátil. Provedeným šetřením muži zákona zjistili, že její bratr navštívil jednu z heren, kde hrál na automatech. Těžko říci, čí peníze v „bedýnkách“ skončily. Případ šetří jako přestupek proti majetku.  
 
Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v  Nové Pace v Pivovarské ulici osobní motorové vozidlo Volkswagen Golf, které řídila sedmadvacetiletá žena. Provedená dechová zkouška u ní prokázala přes 0.2 promile alkoholu. A tak nejenže přišla o svůj řidičský průkaz, ale navíc jí policisté zakázali další jízdu.
 
O dvě hodiny později kontrolovali muži zákona rovněž v Nové Pace, tentokrát v Kotíkově ulici osobní motorové vozidlo Škoda 105, které řídila jednatřicetiletá žena. Nutno podotknout, že se policisté nestačili divit. Veselá řidička totiž velmi těžce a nesrozumitelně hovořila. Na vině byl zřejmě alkohol, který byl silně cítit z jejího dechu. Provedená dechová zkouška u ní nakonec prokázala přes 2.5 promile akoholu. S naměřenými hodnotami souhlasila, kdy policistům uvedla, že během večera vypila několik odlivek ferneta, které proložila jedním pivem. Z tohoto důvodu jí bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. I když se moc snažila, aby na ní nebyla opilost vidět, přesto jí to nebylo nic platné. Po celou dobu     se totiž smála, zadrhovala v řeči a nepamatovala si, co řekla před chvíli. Navíc jí dělalo velké problémy čtení, kdy na každé slovo musela zaostřovat. A ani psaní nebyla žádná sláva, neboť její podpis nebyl zrovna moc čitelný.
 
V noci vyjeli muži zákona v Jičíně do Železničářské ulice, kde se na chodníku povaloval muž. Ten byl tak opilý, že se nemohl udržet na nohou. Vzhledem k tomu, že měl na hlavě zranění, které si zřejmě způsobil pádem na zem, přijela na místo i záchranná služba, která ho převezla na ošetření do místní nemocnice.
 
Dvě hodiny po půlnoci zaměstnal policisty další opilec. Ten oznámil, že byl při cestě z Ostroměře do Sobčic okraden. Dále uvedl, že si nic nepamatuje, ale že mu chybí peněženka a doklady. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že muž celý den popíjel alkoholické nápoje v místní restauraci. Vzhledem k tomu, že byl v silně podnapilém stavu a nedokázal se orientovat v prostoru ani čase,   doporučili mu, aby nejdříve vystřízlivěl a poté vše oznámil. S vystřízlivěním to vzal ale hopem. Už v pět hodin ráno volal znovu s tím, že mu někdo odcizil peněženku s několika tisícovou hotovostí, mobilní telefon a osobní doklady. Dále uvedl, že se v ranních hodinách dostaví na místní obvodní oddělení.
nprap. Hana Klečalová
16. 9. 2009
 
 
 

vytisknout  e-mailem