Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Únos se nakonec nekonal 

 
 
V úterý 18. srpna přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.
 
V ranních hodinách vyšetřovali muži zákona ve Staré Pace pokus krádeže osobního motorového vozidla Volkswagen New Beetle, černé barvy. V tomto případě se podařilo   dosud neznámému pachateli pouze poškodit spínací skříňku, ale s vozidlem už odjet nedokázal. Svůj neúspěch alespoň zmírnil krádeží slunečních brýlí, které si vzal na  palubní desce.  Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku téměř 5 tisíc korun.
 
Po poledni vyjela policejní hlídka do  Žeretic, kde se s batohem na zádech potácel notně opilý muž. Provedenou kontrolou policisté zjistili, že se jedná o šestadvacetiletého muže z okresu Jičín, který zde byl na výletě.
 
Po patnácté hodině oznámil na linku 158 náhodný řidič, že se na hlavní silnici u obce  Podůlší pohybují dva  silně opilí cyklisté, kteří se chvílemi  koulejí po silnici a chvílemi zase v  kukuřičném poli. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o manželský pár z ciziny. Oba již kola  pouze vedli, a tak jim muži zákona alespoň domluvili.  V té  chvíli ovšem  netušili, že se s povedenou dvojicí ještě setkají.      O tři hodiny později totiž cyklista líčil  majiteli penzionu, ve kterém byli ubytovaní,  jak jeho  manželku unesli i s jízdním kolem dva muži. Vše se mělo odehrát na hlavní silnici mezi Jičínem a Turnovem,  kde vedle nich  zastavilo osobní motorové vozidlo  Opel Kadet černé barvy. Z toho měli   vystoupit dva muži snědé pleti, kteří jeho ženu povalili na zem, a poté ji i  s kolem naložili do vozidla. Když se  jim v tom snažil zabránit, tak ho oba  zbili.  Vzhledem k tomu, že byl  celý špinavý a odřený, neměl majitel penzionu důvod mu nevěřit.  Netušil ovšem, že si odřeniny způsobil sám, jak několikrát spadl z jízdního kola. A tak nakonec raději vše  oznámil na policii. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která ženu našla i s jízdním kolem nedaleko Libuně. Policistům sdělila, že jí nikdo neunesl, a že je v pořádku. Vše si zřejmě její muž vlivem své opilosti  vymyslel.
 
Po osmnácté hodině zaměstnal další opilec strážce zákona v Jičíně. V tomto případě se jednalo o dvaačtyřicetiletého muže, který ležel před jedním z obchodních domů na autobusovém nádraží. Vzhledem k tomu, že z něj byl cítit alkohol a silně krvácel, vyjela na místo i rychlá záchranná služba, která ho převezla na ošetření do místní nemocnice.
 
V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Sobotce v Boleslavské ulici osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil místní, třicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0.8 promile alkoholu, přišel o svůj řidičský průkaz a navíc musel v další cestě pokračovat pěšky.
nprap. Hana Klečalová
19. 8. 2009
 
 
 

vytisknout  e-mailem