Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

"Zvědavec" pozoroval ženy oknem 

 
 
Během uplynulých 24 hodin se policisté na Jičínsku opravdu nenudili. Od ranních hodin vyšetřovali jednu dopravní nehodu za druhou. Řidiče zřejmě překvapilo nevlídné deštivé počasí, které bezesporu přispělo k jejich velkému množství.
 
K první z nich vyjeli už v sedm hodin ráno do obce Pecka, kde dosud neznámý řidič najel částečně s nezjištěným tmavým vozidlem do protisměru, kde narazil levým bočním zrcátkem do zrcátka protijedoucího vozidla Peugeot Boxer a toto poškodil. Aniž by zastavil, z místa dopravní nehody ujel. Alkohol u řidiče peugeotu byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun. 
 
Po osmé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Libuni dvaatřicetiletého muže z okresu Jablonec nad Nisou, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání po pobytu.
 
Dále vyjeli muži zákona do obce Zámostí – Blata, kde během uplynulého víkendu odcizil dosud neznámý pachatel od novostavby rodinného domu soupravu pozinkovaného rámového lešení Altrad Baumann o rozměru 30 m čtverečných. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku 30 tisíc korun. Případ vyšetřují sobotečtí policisté jako trestný čin krádeže.
 
Po osmnácté hodině vyjela policejní hlídka do Ostroměře, kde si majitel bytu nedopatřením zabouchl dveře a nemohl se tak dostat dovnitř. Situace se stala vážnou  v okamžiku, kdy uvedl, že má na elektrickém sporáku zapnutou večeři. V tu chvíli šlo   o minuty. Na místo okamžitě vyjeli hasiči, kteří se snažili dostat dovnitř. Jako nejjednodušší se jim nakonec zdála cesta otevřeným oknem v patře. Aby však záchrana večeře a potažmo celého bytu nebyla zas tak jednoduchá, museli se nejdříve do okna slanit ze střechy. Nakonec vše dobře dopadlo a hasiči boj s časem vyhráli. Nutno podotknout, že svým nasazením zachránili nemalé hodnoty. 
 
Před dvacátou hodinou si všiml jeden ze zaměstnanců ostrahy u lázeňského domu v Lázních Bělohradu muže, který nahlížel oknem dovnitř, a přitom zřejmě sledoval ženy při saunování. V okamžiku, kdy se ho snažil zadržet, udeřil ho  „zvědavec“ do břicha, a poté rychle z místa  utekl. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
O hodinu později oznámila na linku 112 žena z Jičína, že v Poděbradově ulici hoří vrak osobního motorového vozidla Ford Escort. Na místo vyjeli jak policisté, tak i hasiči, kteří požár uhasili. Škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Důvody vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.
nprap. Hana Klečalová
13. 10. 2009

 
 

vytisknout  e-mailem