Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Dotčený řidič s přestupkem nesouhlasil 



 
Ve čtvrtek 17. září byl z pohledu policistů na Jičínsku klid.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do obce Slatinky, kde se během noci vloupal dosud neznámý zloděj do objektu jedné z firem, kde ze sušky odcizil vlhkoměr. Z dílny si poté odnesl ruční a elektrické nářadí a ze zaparkovaných stojů a vozidel ještě odčerpal několik desítek litrů motorové nafty a hydraulického oleje. Celková škoda byla vyčíslena na 110 tisíc korun.
 
Po osmé hodině ranní se dostavil na policii v Jičíně mladý muž s tím, že mu jeho známý dluží peníze. Na jaře letošního roku mu prodal svůj mobilní telefon, kdy mu do současné doby zaplatil pouze zálohu. Zbylých 1.800 korun mu stále dluží. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Dva kohouti na jednom smetišti, i tak by se dali nazvat dva podnikatelé, kteří prodávají v jednom teritoriu stejný soritiment, a to vejce. Jejich nevraživost vyvrcholila včera odpoledne v Nové Pace, kdy starší z nich zaparkoval na sídlišti své vozidlo Volkwagen Tranzit a v okamžiku, kdy zahájil prodej zboží, stalo se něco, co nečekal. Jeho mladší konkurent vnikl do kabiny vozidla a ze spínací skříňky mu vytrhl klíčky. S těmi poté utekl směrem ke sportovnímu hřišti. Nešťastný řidič pak musel čekat dlouhé hodiny na odtah. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití a proti majetku.
 
Po sedmnácté hodině překvapila policejní hlídka u obce Podkost šestačtyřiceitletého řidiče, který jel osobním vozidlem Opel Kadett. Nejenže usedl za volat pod vlivem alkoholu, kdy provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1.2 promile, ale navíc má rozsudkem Okresního soudu v Mladé Boleslavi uložen do roku 2010 zákaz řízení všech motorových vozidel. Z tohoto důvodu mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na šest měsíců nebo peněžitý trest.
 
Neskutečně drze si počínal v odpoledních hodinách sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Superb, který jel ve směru od Nové Paky na Jičín. V úseku označeném podélnou čarou souvislou a dále svislými dopravními značkami Zákaz předjíždění po obou stranách komunikace klidně předjížděl ostatní vozidla. V okamžiku, kdy ho kontrolovala policejní hlídka se ještě cítil dotčený a se spáchaným přestupkem zásadně nesouhlasil. O jeho vině, či nevině teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
nprap. Hana Klečalová
18. 9. 2009

vytisknout  e-mailem