Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisty zaměstnali škodíci, zloději a opilci 

V pondělí 22. února byl po rušném víkendu na Jičínsku celkem klid.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do Ruské ulice, kde došlo ke střetu dvou osobních motorových vozidel. Nakonec se oba účastníci na místě dohodli a společně vyplnili euroformulář o dopravní nehodě.
 
Po jedenácté hodině natankovala u benzínové čerpací stanice řidička do osobního vozidla Toyota benzín za 500 korun. Na pokladně  uhradila  platební kartou pouze zboží z prodejny, které si zde vybrala. Až v průběhu dne zjistila, že se jí do platby nepromítla částka za pohonné hmoty. Z tohoto důvodu se vrátila zpět na benzínku a celý dluh vyrovnala. V tomto případě se nejednalo o žádné úmyslné jednání, ale pouze o nedorozumění.
 
Dosud neznámý „škodík“ řádil v obci Vřesník. Terčem jeho útoku se stala osobní motorová vozidla místních občanů, která nezjištěným předmětem schválně poškrábal. Jednalo se o vozy Ford Mondeo, Citroën Xantia, Škoda Favorit, Renault a další. Policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Do výkonu trestu odnětí svobody se evidentně nechtělo sedmadvacetiletému muži z okresu Náchod. I když se nástupu do věznice vyhýbal, jak se dalo, přesto mu to nebylo nic platné. Jeho hra na schovávanou skončila v pondělí po poledni, kdy ho policisté vypátrali v malé obci na Hořicku. Pak už vzaly události rychlý spád. Nejdříve ho čekala eskorta na   služebnu, kde si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a poté cesta do Vazební věznice v Hradci Králové, která se stala jeho dočasným domovem.
 
Pozornosti policejní hlídky neunikl po čtrnácté hodině devětadvacetiletý muž v Jičíně na Valdštejnově náměstí, na kterého vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k zatčení. A tak místo na procházku, „putoval“ na místní služebnu. O svoji svobodu se však bát nemusel. Poté co si převzal předvolánku, už byl zase volný.  
 
V podvečerních hodinách řešili muži zákona sousedské a partnerské neshody v Nové Pace, v Jičíně a Drahorazi, kde řádili bývalí manželé. Nutno zdůraznit, že se jedná o stálé „klienty“ Obvodního oddělení v Kopidlně, kteří velmi často a rádi popíjejí alkohol. V opilosti pak řeší problémy, které spolu měli, když byli sezdaní. I v tomto případě si vyčítali, co se dalo. Hlídka, která vyjela na místo, oběma řádně domluvila a vysvětlila, jak se mají chovat. Poté již byl naprostý klid. 
 
Večer se ještě obrátila na policii mladá žena z Jičína s tím, že svému známému zapůjčila vloni v létě mobilní telefon a on jí ho do dnešního dne nevrátil. Navíc během doby, kdy měl mobil u sebe, „provolal“ částku ve výši 6.275 korun. Případ šetří muži zákona jako trestný čin krádeže.
 
V noci se povaloval v Jičíně v Dělnické ulici notně opilý muž, který se nehýbal. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o sedmačtyřicetiletého muže, který zde tak dlouho čekal na vlakový spoj, až z toho usnul. Nakonec se přece jen zvedl a odešel.
nprap. Hana Klečalová
23. 2. 2010

vytisknout  e-mailem