Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Roztržitý řidič, odevzdané zbraně, výjezdy policistů  

Policisté se dne 10. března věnovali zejména dokumentování trestných činů a přestupků a dále řešili různá oznámení od občanů.
Hned dopoledne oznámila obsluha jedné z čerpacích benzinových stanic v Jičíně, že došlo k újetí vozidla bez zaplacení. Dle popisu vozidla se okamžitě rozjelo pátrání. Netrvalo dlouho a jedna z hlídek již hlásila vypátrání auta i s překvapeným řidičem. Vůbec nevěděl, proč se stal středem pozornosti policistů. Když mu řekli, proč ho hledají, začal se okamžitě omlouvat. Z roztržitosti totiž úplně zapomněl natankované pohonné hmoty zaplatit. Vzhledem k výši částky, kdy šlo o tři sta korun, mu nebyl důvod nevěřit. Dluh ihned vyrovnal.
Dne 10. března dopoledne odevzdal na Obvodním oddělení v Hořicích majitel chalupy zrezavělé zbraně. Připravoval objekt na prodej a při úklidu stodoly nalezl malorážku, brokovnici a kulovnici. Všechny budou odeslány ke zkoumání.
Odpoledne vyděšený mužský hlas oznamoval na linku 158, že asi pět kilometrů za Sobotkou směrem na Jičín běhá velký hnědý pes a čuchá ke každému projíždějícímu vozidlu. Hlídka hned vyjela na místo. Propátrala celou oblast, ale mimo dvou srnek, v dostatečné vzdálenosti od komunikace, nic nenašla.
Ve večerních hodinách oznamovala paní na Obvodní oddělení v Jičíně, že její syn přišel domů v podnapilém stavu a má strach, aby jí něco neprovedl. Hlídka nestačila na místo ani dorazit a už žena volala znovu. To se omlouvala za to, že obtěžovala, protože syn odešel v klidu spát. Policista ji ujistil o jejím správném postupu. Váhat s oznámením se někdy nemusí vyplatit a je dobře udělat preventivní opatření.

Muži zákona v Hořicích ještě řešili zajímavé oznámení. Volala žena, že slyší v patře domu nějaký pohyb, kdy byt není využíván. Hlídka na místě zjistila muže, který ji předložil potvrzení od majitele o pronájmu. Toto jeho tvrzení policisté prověřili. Skutečně měl nový nájemník pravdu.
por. Bc. Petr Janda
11. 03. 2009

vytisknout  e-mailem