Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilá řidička vozila v autě králíka 

V úterý 5. října prověřovali policisté několik desítek oznámení, šetřili přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali i drobní zloději a opilí řidiči.
 
V dopoledních hodinách upozornil na lince 158 anonym na vozidlo zelené barvy, které se podezřele pohybovalo u stodoly v Kopidlně. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního občana, který zde sbíral spadaná jablka a staré železo.
 
Do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží se vydal před jedenáctou hodinou dopolední čtyřiačtyřicetiletý cizinec, který však nepřišel nakupovat, ale krást. Nutno zdůraznit, že to nebyl žádný troškař. V oddělení lihovin si totiž uložil do přinesené tašky  několik lahví alkoholu a  10 balení žvýkaček. Následně se vydal k pokladnám, kterými prošel bez zaplacení. Z lupu se však dlouho neradoval. Za pokladní zónou ho totiž zadrželi pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Po příjezdu hlídky se musel cizinec odcizeného zboží v hodnotě 2.088 korun vzdát. Vzhledem k výši škody šetří případ jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Po poledni zavítali do malé obce na Jičínsku  tři neznámí muži, kteří  postupně obcházeli domácnosti s nabídkou výměny oken za velmi příznivou cenu. Naštěstí ani jeden z nich nevypadal  důvěryhodně, a tak se žádný obchod nekonal. Nakonec všichni tři nasedli do vozidla Volkswagen Passat stříbrné metalízy a s nepořízenou odjeli.
 
Do velmi nepříjemné situace se dostal v podvečerních hodinách řidič osobního vozidla Ford Focus, který   na obchvatu Sobotky vjel  v  blízkosti bývalé benzínové čerpací stanice do propadlé části vozovky a přitom si prorazil dvě pneumatiky a poškodil  disky. V tomto případě se nejedná o první problém. Nebezpečný úsek je sice označen již několik dnů přenosnými dopravními značkami, které však z důvodu velkého provozu jsou často povalené na vozovce a projíždějící řidiči, hlavně ve večerních a nočních hodinách, tak mohou překážku snadno přehlédnout. Věc na místě řešili dopravní policisté spolu s pracovníky správy a údržby silnic.
 
Před dvacátou hodinou se obrátil na policii řidič osobního vozidla s tím, že u  Úlibic zmateně pobíhají kolem odstaveného kamionu tři muži, kteří jsou určitě opilí. Dále uvedl, že jeden z nich dokonce ležel na vozovce.  Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že jedním z trojice mužů je řidič kamionu, který zde opravoval poškozenou pneumatiku. Další dva muži, kteří byli na rozdíl od  něj  opilí, procházeli v té době náhodou kolem, a tak je nenapadlo nic lepšího než řidiče při výměně pneumatiky slovně povzbuzovat, což zřejmě u oznamovatele vzbudilo dojem, že všichni tři patří k sobě a navíc že jsou opilí. Nakonec řidič pneumatiku opravil a z místa odjel. Opilci na rozdíl od něj pokračovali v další cestě pěšky.  
 
Další opilec, v tomto případě žena, se pro změnu povalovala v Jičíně na Husově třídě. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místní bezdomovkyni,  která  si  mimo jiné stěžovala na bolest hlavy. Z tohoto důvodu na místo vyjela i záchranná služba, která ženu převezla do nemocnice.
 
Po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Poděbradově ulici osobní vozidlo Citroën AX, které řídila jednapadesátiletá žena. Nutno zdůraznit, že to, co policisté ve voze viděli, se snad ani nedá popsat. Na zemi a sedadlech se povalovaly různé odpadky, lahve od piva a  mezi tím divoce pobíhal králík. Ani pohled do tváře řidičky nebyl o nic lepší. Žena totiž byla totálně opilá, což nakonec potvrdila provedená dechová zkouška, která u ní prokázala nevěřitelných 3.6 promile alkoholu.  A tak se musela na místě rozloučit se svým řidičským průkazem a policisté jí navíc zakázali další jízdu. Smutek ze ztráty „řidičáku“ nakonec zapila velkým douškem třináctistupňového piva, které kupodivu našla v autě. K tomu všemu teď čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
nprap. Hana Klečalová
6. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem