Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Dopravní nehody, pohřešovaný muž, drobné krádeže 

Čtvrteční den nebyl pro policisty ničím zvlášť vyjímečný. Dokumentovali několik dopravních nehod, řešili drobné krádeže v obchodních domech a vyjížděli prověřovat desítky oznámení občanů na linku 158.
 
Hned ráno vyjížděli policisté k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici od obce Prachov na obec Jinolice. V daném úseku osmnáctiletý řidič vozidla Nissan Primera, zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti, vyjel v levotočivé zatáčce vpravo mimo vozovku, sjel ze svahu a narazil do stromu. Naštěstí nedošlo ke zranění osob. Alkohol vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidla dosáhla částky 20 tisíc korun.
 
Kolem poledne oznámila na Obvodní oddělení Nová Paka vystrašená dcera, že od včerejšího dne pohřešuje svého sedmdesátiletého otce. Z domova odjel na jízdním kole a nedal o sobě vůbec vědět. Okamžitě se rozjelo pátrání, kdy policisté prověřovali získané informace o jeho posledním výskytu. Začaly také přípravy k shomáždění dostatečného počtu policistů k propátrání vybraných lokalit. K tomu však již nedošlo, protože po třetí hodině odpolední se muž vrátil domů. Podivoval se nad tím, že ho jeho blízcí hledali, když byl na návštěvě několik kilometrů od domova. Muži zákona mu doporučili, aby příště rodinu o svých záměrech informoval.
 
Tento den došlo i na řešení několika drobných krádeží v obchodních domech. Nejdříve se pro láhev alkoholu za 140 korun vypravil šestatřicetiletý muž, který se ji snažil nepozorovaně pronést přes pokladny. Ostraha ho přistihla a předala jičínské policejní hlídce. Zboží musel vrátit a ještě zaplatil pokutu ve výši tisíc korun. V dalším marketu si devatenáctilétá žena vybrala kosmetiku za 250 korun. Ani ona nechtěla za parfém zaplatit. Její počínání neuniklo pozornosti personálu. Přivolaní policisté přestupek vyřešili uložením pokuty tisíc korun.
 
V Kopidlně přijali policisté známení ženy o neplacení výživného. Otec již dva roky nezasílá na svého syna a dceru žádné peníze. Neplní si tak svoji zákonnou povinnost a dluží částku ve výši 18 tisíc korun. Muži zákona celou věc prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy.
 
Nemilé překvapení čekalo ve čtvrtek 20. srpna na majitele vozidla Suzuki Swift. Odpoledne auto zaparkoval na místní komunikaci navazující na ulici Husova v Hořicích. Po návratu zjistil poškození levé zadní části svého automobilu. Dopravní policisté nyní pátrají po řidiči, který poškození způsobil a z místa nehody ujel. Hmotná škoda dosáhla částky 5 tisíc korun.
 
V nočních hodinách pak ještě hlídka vyjížděla do obce Lázně Bělohrad. Prověřovala oznámení o možném odcizení poklic ze zaparkovaných vozidel, které jejich majitelé odstavili v ulici Jínova. Novopačtí policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání  přestupku proti majetku.
por. Bc. Petr Janda
21. 08. 2009 

vytisknout  e-mailem