Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Zásoby na silvestra nevyšly 

 
 
 
Během uplynulých čtyřiadvaceti hodin se na Jičínsku nic mimořádného nestalo.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do jednoho z obchodních domů v Jičíně na Husově třídě, kde pracovníci místní ostrahy zadrželi nepoctivého zákazníka. Jednalo se o padesátiletého muže, který si zřejmě dělal zásoby na silvestra, neboť zde odcizil několik lahví rumu, vodky a fernetu vše v celkové hodnotě 1.868 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
O hodinu později se do obchodního domu vrátili zpět. V tomto případě se   šestatřicetiletá zákaznice rovněž  zaměřila na oddělení lihovin, kde si uložila do kabelky 5 lahví rumu. Následně se vydala k pokladnám, kterými prošla bez zaplacení. Z nakradeného zboží se však radovala jen do doby, než jí  zadržel pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Vzhledem k tomu, že její lup překročil částku 1 tisíc korun, neřešili věc policisté na místě blokovou pokutou, ale jako přestupek proti majetku.
 
Na podezřelou posádku bílého vozidla, která se v dopoledních hodinách dožadovala vstupu na soukromý pozemek v obci Střevač, upozornili místní občané. Hlídka, která vyjela na místo už žádné podezřelé osoby ani vozidlo nezjistila.
 
Před polednem odcizil šestačtyřicetiletý muž v objektu jedné z firem v Libuni svářečku plastu, kterou naložil do přistaveného vozidla Mazda a odjel směrem na Turnov. V té chvíli ještě netušil, že už večer bude polehávat v policejní cele. O několik hodin později ho totiž kontrolovali policisté na Semilsku, kteří u něj uvedenou svářečku v hodnotě 100 tisíc korun našli. Pak už následoval převoz do jičínské policejní cely, kde strávil noc. V současné době čelí podezření z trestného činu krádeže, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody a na tři roky.
 
Po dvaadvacáté hodině se obrátila na linku 158 žena z malé obce nedaleko Jičína s tím, že jí stále někdo klepe na okno a ona se bojí. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří však nikoho podezřelého v okolí jejího domu nenašli.
 
Po půlnoci vyjeli muži zákona v Jičíně do  jednoho z nočních podniků, kde si obsluhující pracovníci nevěděli rady s opilým hostem. Ten nejenže byl drzý, ale navíc nechtěl bar opustit. Hlídka na místě zjistila, že se jedná třiadvacetiletého mladíka, kterému řádně domluvila. Tím však setkání s ním neskončilo. O hodinu později už rušil noční klid ve Valdicích, kde kopal do dveří u jednoho z bytů. Nakonec se ukázalo, že si vlivem opilosti spletl dveře bytu, ve kterém bydlí. Poté následovala další domluva, která už byla konečná.
 
Nepříjemný zážitek   má za sebou majitelka bytu v Jičíně v ulici Pod Lipami, kterou v noci probudilo bouchání na sklo u balkonových dveří. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že bouchání má na svědomí její známý, který byl pod vlivem alkoholu. Na svoji obhajobu pouze uvedl, že  přišel ženu navštívit. Policisté mu důrazně domluvili   a vysvětlili, jak a kdy se chodí na návštěvy.
nprap. Hana Klečalová
27. 11. 2009
 

vytisknout  e-mailem