Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Školačky kradly v obchodním domě 

 
Ve čtvrtek 29. října přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě je zaměstnaly i dopravní nehody. 
V  ranních hodinách vyjeli policisté do obce Bartoušov, kde došlo ke srážce několika aut. Řidič nákladního vozidla Mercedes nestačil, zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy, včas zastavit za utvořenou kolonou vozidel a následně narazil do vozidla Suzuki, které náraz odhodil na před sebou stojící vozidlo Škoda Octavia. Při nehodě utrpěl řidič suzuki lehké zranění. Provedená dechová zkouška prokázala u řidičky škodovky přes 1 promile alkoholu. Celková škoda byla vyčíslena na 110 tisíc korun. více ....
 
Neznámý vandal řádil v noci v Hrdoňovicích, kde u místní prodejny rozbil kamenem skleněnou výplň vstupních dveří. Případ šetří policisté Obvodního oddělení v Sobotce jako přestupek proti majetku.
 
V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Kopidlna, kde se v noci vloupal dosud neznámý zloděj do budovy místní fary, ze které odcizil několikatisícovou hotovost. Dále pokračovali do Vysokého Veselí, kde se pro změnu neznámý pachatel vloupal do výkupny železa. V tomto případě se obohatil o nářadí a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 11 tisíc korun. více ...
 
Problémy s  hosty měla po poledni obsluha jedné z heren v Hořicích. Jednalo se o dva muže, kteří se nejdříve slovně, a poté i fyzicky napadli. Oba se uklidnili až po příjezdu policistů, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Před patnáctou hodinou se vydaly dvě školačky ve věku třináct a čtrnáct let do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Starší z nich pak v oddělení elektro odcizila z regálu dvě balení sluchátek Hama v celkové hodnotě téměř 500 korun, které si uložila do kabely. Obě pak společně prošly pokladní zónou, aniž by uvedené zboží uhradily. Dlouho se však z lupu neradovaly. Za pokladnami je totiž zastavili pracovníci místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka, která vyjela na místo vše zadokumentovala a případ v současné době šetří jako přestupek proti majetku.  
 
Dva kohouti na jednom smetišti. Tak nějak to vypadá v jedné malé obci na Kopidlensku, kde venkovské stavení zdědili rovným dílem dva sourozenci, bratr se sestrou. Získaný majetek, je ale spíše rozdělil, než aby je  dal dohromady. Tomu nasvědčuje i oznámení, které v odpoledních hodinách učinil majitel ideální poloviny domku, který uvedl, že jeho sestra zavřela vodu a nechce ji pustit. V tomto případě ho  policista odkázal na občansko-právní řízení.
  
V noci byl nejen v Jičíně, ale i na ostatních místech okresu  naprostý klid.
nprap. Hana Klečalová
30. 10. 2009

vytisknout  e-mailem