Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Se zloději se roztrhl pytel 

 
 
Čtvrtek 2. dubna byl z pohledu policistů celkem klidný. Kromě několika krádeží v obchodních domech se nic mimořádného nepřihodilo.
 
V ranních hodinách řešili hořičtí policisté neshody v Dobré Vodě, kde majitel pozemku rezolutně nesouhlasil s opravou svého plotu. Tu prováděla firma, která má jeho  pozemek pronajatý. I když je muž žádal, aby okamžitě se stavbu přestali, přesto ho neuposlechli a v opravě pokračovali dál s tím, že mají pozemek pronajatý a tudíž jeho souhlas nepotřebují.
 
Partička malých chuligánů zřejmě nevěděla co s volným časem, a tak se pustila do ničení fasády jednoho z  domů v Jičíně v Sokolovské ulici. Pomocí kamenů, které na dům házeli, poškodili  na několika místech jeho nový zateplených plášť.
 
Po třinácté hodině navštívil kancelář jedné z firem v Sobotce v Nádražní ulici neznámý zloděj, který zde odcizil mobilní telefon Nokia 6300 a pět set korun. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 4.500 korun.
 
Po patnácté hodině nestačili policisté vyjíždět do obchodních domů v Jičíně. Nejdříve je čekala cesta  do supermarketu na autobusovém nádraží, kde patnáctiletý mladík odcizil sluchátka v hodnotě 349 korun. Při krádeži ho odhalili pracovníci místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka pak věc s mladým mužem vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši 500 Kč.
 
Během půl hodiny se policisté do obchodního domu vrátili. V tomto případě uvízla v síti místní ostrahy třináctiletá školačka, která zde odcizila dvě balení bonbónů Tic – Tac. Nutno podotknout, že si slečna hned věděla rady. Hlídce, která vyjela na místo, pohotově  sdělila jiné příjmení, než jak se skutečně jmenuje. Když už své jméno nakonec  uvedla, přišla  zase pro změnu se zajímavou legendou. Policistům se snažila namluvit, že bonbóny neodcizila ona, ale její kamarádka, která jí je dala do kapsy. Jak se jmenuje, pochopitelně nevěděla. Policisté poté dívenku předali otci, který se jistě postará o její nápravu.
 
Do třetice další nepoctivý zákazník úřadoval ve vedlejším obchodním domě. Jednalo se o čtyřiašedesátiletou ženu, která neodolala vakuované krájené šunce v hodnotě 20 korun. I ona skončila v rukou pracovníků místní ostrahy a potažmo městských strážníků, kteří jí vyměřili pokutu ve výši 500 Kč.
 
Po osmnácté hodině policisté vyjeli do obchodního domu na autobusovém nádraží, kde   patnáctiletá slečna odcizila drogistické zboží v hodnotě 1.400 Kč. I ona byla při krádeži odhalena a spravedlivě potrestána. V blokovém řízení dostala pokutu ve výši 500 Kč.
 
Před devatenáctou hodinou kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace Heřmanicích osobní motorové vozidlo Škoda Octavia Combi, které řídil jednašedesátiletý muž z okresu Jičín. Vzhledem k tomu, že z  dechu řidiče byl silně cítit alkohol, přistoupili muži zákona k provedení orientační dechové zkoušky. Ta v jeho dechu prokázala přes 0.7 promile alkoholu. A tak řidič přišel o svůj řidičský průkaz a o možnost pokračovat   v jízdě dál.
nprap. Hana Klečalová
3. 4. 2009  
 
 
    

vytisknout  e-mailem