Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilce poslala hlídka domů 

 I když měl ve   čtvrtek 19. března svátek Josef, přesto policisté na Jičínsku nezaznamenali žádné bujaré oslavy.
V ranních hodinách přijali muži zákona oznámení z Libáně, které se týkalo krádeže přední registrační značky z vozidla Škoda Felicia. Nakonec vyšlo najevo, že značku zřejmě nikdo neodcizil, ale že ji během jízdy s největší pravděpodobností ztratil majitel vozidla.
Následně nato řešili kopidlenští policisté zatajení nálezu. Dosud neznámý pachatel našel na libáňském náměstí peněženku, ve které se mimo jiné nacházela i platební karta s vyznačeným PIN kódem. Nelenil a u jednoho z bankomatů zkusil štěstí. Kupodivu mu přístroj vydal 15 tisíc korun. Případ šetří policisté jako trestný čin neoprávněného držení platební karty a krádeže.
Na linku 158 oznámil po patnácté hodině silně opilý muž z Nové Paky, že se mu někdo vloupal do vozidla a přitom mu   odcizil autorádio. Než stačili policisté vyjet na místo, volal znovu. V tomto případě pouze oznámil,, že vlastně k žádnému vloupání nedošlo a že nic oznamovat nechce. 
„Cédéčkům“ u časopisů neodolal v dopoledních hodinách šestnáctiletý mladík v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Platit se mu ovšem za ně nechtělo, a tak si je  schoval pod bundu. Myslel si, že ho nikdo nevidí. To se ale zmýlil. Při krádeži ho odhalili pracovníci místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka pak mladíkovi na místě vyměřila pokutu ve výši 500 Kč. Za to by bylo CD!
V půl šesté večer oznámil na linku 158 rozzlobený řidič, že měl na začátku Jičína kolizi s  řidičem osobního vozidla Volvo, který jel před ním. Ten údajně prudce zabrzdil, a jemu tak vzniklo nebezpečí. Jakmile sdělil, co měl na jazyku, zavěsil a více se s policisty nebavil.
Ve večerních hodinách vyšetřovali muži zákona dopravní nehodu, ke které došlo mezi Libání a Markvarticemi. Řidiči osobního vozidla BMW údajně vběhly do cesty srny. Vzhledem k tomu, že se jim chtěl vyhnout, strhl řízení vpravo. Následně na to vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a ani ke střetu se zvěří nedošlo. Alkohol u řidiče byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 350 tisíc korun.
Obsluha herny v Sobotce se po půlnoci začala bát několika opilých hostů. Ti byli pěkně hluční. Hádali se, nadávali si a už to vypadalo, že si vjedou do vlasů. Na facky však nedošlo, neboť se v podniku objevila policejní hlídka. Ta všem přítomným domluvila a podnapilé hosty poslal domů.
nprap. Hana Klečalová
20. 3. 2009

vytisknout  e-mailem