Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Zadarmo nasycený zákazník nechtěl platit 

 
Ve středu 21. července byl z pohledu policistů na Jičínsku klid.
 
Po páté hodině ranní vyjeli muži zákona do Čejkovic, kde vyšetřovali krádež nafty. Dosud neznámý pachatel zde během noci vnikl  do areálu jedné z firem, kde   ze čtyř zaparkovaných nákladních vozidel Tatra 815 odčerpal nejméně 330 litrů motorové nafty v hodnotě přesahující 10 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže.
 
Nepříjemné překvapení čekalo hned po ránu  majitele osobního vozidla Škoda Felicia, se kterým parkoval v malé obci na Kopidlensku. Dosud neznámý pachatel mu totiž během noci poškodil u vozidla okno a navíc mu z  palivové nádrže odčerpal několik litrů benzínu. Majitel vyčíslil škodu na téměř 4 tisíce korun. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.  
 
 S návštěvou exekutora se v odpoledních hodinách nechtěla smířit žena ze Staré Paky. Z tohoto důvodu se obrátila o pomoc na policii. Vzápětí na to se na policii obrátil i samotný exekutor, který rovněž žádal o přítomnost policistů.  Nakonec se celá situace za přítomnosti hlídky uklidnila a obě strany se domluvily na dalším postupu.
 
Jako ve spižírně se choval v odpoledních hodinách jeden ze zákazníků v obchodním domě v Jičíně na autobusovém nádraží. V prodejně se totiž najedl a poté se snažil bez zaplacení zkonzumovaného jídla v hodnotě 39 korun odejít. K jeho smůle si ho všimli pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místního, devětatřicetiletého muže, kterému udělila v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.  
 
V dopoledních hodinách se ve Vysokém Veselí proháněla smečka psů, která oprávněně vyvolávala u kolemjdoucích obavy z napadení. O případu byli informováni zástupci města, kteří přislíbili , že u  majitele psů zjednají nápravu.  
 
Křik, hádky a dětský pláč se ozývaly po dvaadvacáté hodině z bytu v Jičíně v Barákově ulici. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o roztržku mezi druhem a družkou, při které probudili  nejen svého potomka, ale i sousedy. Po chvíli se však uklidnili a v domě nastal naprostý klid.
nprap. Hana Klečalová 
22. 7. 2010
 
 

vytisknout  e-mailem