Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilec skončil v nemocnici 

 
 
V pondělí 23. března přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, prováděli šetření k trestným činů a přestupkům a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.
 
V ranních hodinách šetřili dopravní nehodu v Ostroměři, kde třiadvacetiletý řidič nákladního vozidla Mercedes Benz zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem Škoda Octávia a do tohoto narazil. To bylo nárazem odhozeno na další vozidlo Škoda Octávia combi. Při nehodě byl lehce zraněn řidič z první škodovky. Alkohol u řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 35 tisíc korun.
Po poledni vyjeli muži zákona do Robous, kde si v noci z  neděle na pondělí vybral jeden z autobazarů dosud neznámý vandal, který se zde opravdu vyřádil. Celkem zde poškodil sedm zaparkovaných vozidel, u kterých poškrábal lak a poničil jejich další součásti. Celková škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun.
 
Před čtrnáctou hodinou oznámila na linku 158 žena z Jičína, že se v silničním příkopu u Popovic nebezpečně potácí opilý muž, který by mohl spadnou do vozovky. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která muži nejdříve řádně domluvila a poté ho nasměrovala k domovu. 
Po devatenácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Lázních Bělohradu dvaadvacetiletého mladíka, který řídil osobní motorové vozidlo Škoda Felicia. Po předložení dokladů se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. I když byl její výsledek negativní, přesto policisté tušili, že není něco v pořádku. Mladík se totiž choval letargicky, měl rozšířené zorničky, které nereagovaly na světlo, dále měl značně prokrvené bělmo očí a byl celý zarudlý. Z tohoto důvodu ho vyzvali k provedení orientační zkoušky na přítomnost omamných a psychotropních látek. Její výsledek potvrdil domněnku policistů, neboť byl pozitivní na látku cannabis. Řidič ani nezapíral a sám uvedl, že před jízdou vykouřil marihuanu. Z tohoto důvodu mu byla zakázána další jízda a na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz.
 
Po půlnoci zaměstnali policisty dva opilci. V prvním případě volal na linku 158 silně opilý muž s tím, že byl ve Vysokém Veselí fyzicky napaden několika občany snědé pleti. Nakonec vyšlo najevo, že muž s nimi nejdříve popíjeli v místní restauraci a v okamžiku, kdy se rozcházeli domů, tak mezi nimi došlo pouze ke slovní rozepři, nikoliv k fyzickému napadení. Muž přesto na policisty naléhal, aby okamžitě celou věc na místě vyřešili. Nakonec ho přemohla přemíra alkoholu a šel se raději domů vyspat. .
Druhý opilec se pro změnu „vyskytl“ v Jičíně ve Štrauchově ulici. Seděl na podezdívce a v obličeji měl evidentně „silniční lišej“ . Policisté ho oslovili a na otázku co se mu stalo, odpověděl, že upadl. Následně na to se zvedl a chtěl jít domů. V tom  okamžiku ale ztratil rovnováhu a spadl na zem. Přitom si přivodil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. A tak nakonec na místo vyjela i záchranná služba, která muže převezla do Oblastní nemocnice v Jičíně.
nprap. Hana Klečalová
24. 3. 2009
 

                      

vytisknout  e-mailem