Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Nahý muž pobíhal po Nové Pace 

Ve středu 25. srpna zaměstnali policisty  na Jičínsku hlavně opilci.
 
Linku 158 vytočila nad ránem žena, která nejdříve uvedla, že není opilá, a poté policistům sdělila, že se z objektu jedné z firem ve Slatinách ozývá křik. Vzhledem k tomu, že jí policista velmi špatně rozuměl, žádal o upřesnění. Zda jeho otázku pochopila, není jisté, neboť dalším místem byla Jičíněves, a poté následovaly i  obce v okolí. Nakonec zavěsila a nic už oznamovat nechtěla.
 
V ranních hodinách vyšetřovali muži zákona v Libuni dopravní nehodu. Dosud neznámý řidič zde vyjel v pravotočivé zatáčce nezjištěným vozidlem  mimo komunikaci, kde následně narazil do dopravní značky, kterou poškodil. Poté z místa dopravní nehody ujel. Škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun.
 
Po poledni vyjeli policisté do Miletína, kde se v blízkosti náměstí pohyboval starší muž, který vypadal velmi zanedbaně. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o šedesátiletého muže ze Dvora Králové nad Labem, který se vracel domů z protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde strávil noc. Vzhledem k tomu, že u sebe neměl žádnou hotovost a rodina o něj neprojevila zájem, nezbylo mu nic jiného, než v další cestě pokračovat po svých.
 
V odpoledních hodinách se obrátila na policii žena z Lázní Bělohradu s tím, že ji pronásleduje bývalý manžel, kterého má neustále „ v patách“. Vzhledem k tomu, že jeho chování bere jako schválnost, šetří případ policisté jako  přestupek proti občanskému soužití.
 
V odpoledních hodinách přišli na řadu další opilci. První z nich volal na linku 158 přímo z restaurace s tím, že by chtěl podat trestní oznámení, ale protože budou dávat v televizi  fotbalové utkání Sparta Praha – Žilina, tak chtěl vědět, zda může přijít až následující den. V tomto případě mu službu konající policista sdělil, že vzhledem k jeho opilosti bude opravdu lepší, když se odstaví, až bude střízlivý. Sám se totiž chlubil, že už „má v sobě“ několik piv a nějaké víno.
 
Další, kdo se dovolal na linku 158, byl opilý muž z Nové Paky, jehož vyjadřovací schopnosti silně poznamenal zkonzumovaný alkohol. Nebylo mu totiž téměř rozumět a obsah jeho sdělení neměl „hlavu ani patu“. Nakonec uvedl, že raději zavolá, až střízliví.
 
Na úplně nahého muže, který běhal po jednadvacáté hodině v Nové Pace po náměstí, upozornil na lince 158 mužský hlas. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o sedmadvacetiletého chlapíka z okresu Ústí nad Orlicí, který cestoval z trutnovského festivalu do místa svého bydliště. V Nové Pace se zcela vysílen  zastavil  v hospůdce, kde se posilnil pivem. Vzhledem k tomu, že neměl peníze, nabídl číšníkovi vše, co měl na sobě. Ten s jeho neobvyklou nabídkou souhlasil a za 150 korun od něj koupil veškeré oblečení, včetně spodního prádla a bot. A tak hostovi nezbylo nic jiného, než se s prodanými věcmi rozloučit. Nakonec skončil zcela  nahý  na náměstí a jeho svršky v popelnici, kam je jejich nový majitel vyhodil. Zde si je „naháč“ v doprovodu hlídky našel, oblékl a poté vyrazil na cestu k domovu. Předtím se ale ještě podrobil orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 1 promile alkoholu.
 
V noci se ještě obrátil na policii notně opilý muž z Nové Paky s tím, že údajně přišel v jedné z heren  o mateřský příspěvek ve výši 4 tisíce korun. Na dotaz, zda je na mateřské dovolené, pochopitelně odpověděl, že nikoliv. Uvedl, že  mateřský příspěvek, který pobírá jeho přítelkyně, pouze  střežil. Jak vidno, moc dobrým ochráncem nebyl. Nakonec si nemohl vzpomenout, jak vlastně o peníze přišel.  Policisté mu na místě domluvili s tím, aby věc řešil, až bude střízlivý.
nprap. Hana Klečalová 
26. 8. 2010

vytisknout  e-mailem