Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilec tak dlouho "lovil" v kontejneru, až ho nedopatřením zapálil  

Středa 22.  září byla z pohledu policistů nabitá událostmi. Během dne prověřovali několik desítek oznámení, vyšetřovali nejen závažnou trestnou činnost, ale  i  drobné krádeže,  dopravní nehody a večer je pak  zaměstnali  opilci, kteří prostřednictvím linky 158  řešili své problémy.
 
Před čtvrtou hodinou ranní se vydal s pistolí v ruce do jedné z heren v Jičíně neznámý lupič, který po obsluhující pracovnici požadoval peníze. Ta mu je v obavě o svůj život raději vydala. Muž si nakonec z herny odnesl několik desítek tisíc korun a mobilní telefon. Případ šetří jičínští policisté jako zločin loupeže, kdy v případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na 10 let.
 
O čtyři hodiny později vyšetřovali muži zákona tragickou dopravní nehodu, ke které došlo u Úlibic. Devětačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Fiat Palio Weekend, který jel ve směru na Hradec Králové, vybočil z nezjištěných  příčin  do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním vozidlem Man s přívěsem. Kolizi se nevyhnula ani vozidla Škoda Fabia a Volkswagen Passat, která jela za fiatem. Při nehodě utrpěl řidič fiatu zranění, kterým na místě podlehl. Spolujezdkyně z   passatu byla zraněna lehce a celková škoda byla vyčíslena na 750 tisíc korun.
 
 Po poledni se vydal na nákup do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivý „zákazník“, který zde odcizil čokoládové tyčinky a další cukrovinky v hodnotě 45 korun. I když byl přesvědčen, že ho při krádeži nikdo neviděl, opak byl pravdou. Po celou dobu ho totiž sledoval pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o devatenáctiletého mladíka, který neježe musel sladkosti vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
Dalším zákazníkem, který neměl v úmyslu v prodejně uhradit vybrané zboží, byl notně opilý devětatřicetiletý muž z Jičínska. Ten pro změnu odcizil pečivo a konzervu pro psa, vše v celkové hodnotě 30 korun. I on však neunikl pozornosti pracovníků ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou   pokutou  ve výši 1 tisíc korun. V té chvíli ještě policisté netušili, že se s nepoctivým zákazníkem ještě setkají. O dvě hodiny později si totiž na autobusovém nádraží důkladně prohlížel obsah plastového kontejneru, ve kterém  zřejmě hledal něco „na zub“. V okamžiku, kdy se téměř celý „nasoukal“ dovnitř, vypadla mu z koutku úst zapálená cigareta. Oheň na sebe nenechal dlouho čekat a po chvíli už byl celý kontejner v plamenech. Na místo vyjeli hasiči, kteří požár zlikvidovali. Věc si převzali  městští strážníci.
 
V odpoledních hodinách se častovaly dvě slečny na kopidlenském náměstí velmi nevybíravými výrazy, za které by se nemuseli stydět ani ti největší hospodští povaleči.  Případ  šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V  podvečerních hodinách řádila v hořických ulicích parta mladíků, která slavila narozeniny jednoho z nich. Posilněni alkoholem slovně uráželi kolemjdoucí a přitom se váleli po zemi. Umravnit je musela až policejní hlídka, která všem řádně domluvila.
nprap. Hana Klečalová
23. 9. 2010

vytisknout  e-mailem