Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Muž putoval z protialkoholní záchytné stanice rovnou do věznice  

V pondělí 17. května  se na Jičínsku nic mimořádného nestalo. Policisté v rámci běžného výkonu služby  šetřili přečiny a přestupky, vyšetřovali dopravní nehody a dohlíželi nad veřejným pořádkem.
 
Po sedmé hodině ranní vyjeli muži zákona do Milovic, kde došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Nakonec se oba účastníci na místě domluvili a společně vyplnili euroformulář o dopravní nehodě.
 
Před polednem vyšetřovali policisté dopravní nehodu  malého motocyklu Shenke u obce Dachovy. V tomto případě havarovala pětapadesátiletá řidička z dosud nezjištěné příčiny na pravém okraji vozovky. Při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Celková škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun.
 
Neznámý zloděj  „navštívil“ v odpoledních hodinách  jednu ze základních škol v Jičíně. Nikým  nezpozorován vnikl do šatny, kde z odloženého batohu odcizil mobilní telefon Nokia 1600 v hodnotě nejméně 1 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Rozhodnutí soudu nebral vážně třiatřicetiletý muž z okresu Jičín, který měl nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody. Do věznice se mu ovšem nechtělo, a tak se od dubna letošního roku  celkem úspěšně schovával na různých místech. Osudným se mu ale nakonec stal výlet do Jičína, kde ho  před jedním  z obchodních domů v Riegrově ulici vypátrala ve večerních hodinách policejní hlídka. Nutno zdůraznit, že ani neprotestoval. Byl totiž tak opilý, že sotva stál na nohou. A tak první noc strávil se svými  3.2 promile alkoholu v  Protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, ze které to měl už jen kousek do věznice. Sám by tam ale zřejmě nedošel, a tak ho policisté pro jistotu ráno  do jeho nového bydliště doprovodili.  
 
Večer muže zákona zaměstnal dvaapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Favorit, který havaroval u obce Sedličky. Na místě zasahovali i hasiči, kteří  řidiče z vozidla vyprostili. Ten nejenže se odmítl   podrobit orientační dechové zkoušce na alkohol, ale navíc skončil s lehkým zraněním v Oblastní nemocnici v Jičíně, odkud byl po ošetření propuštěn. Jeho první cesta  vedla na policii, kde oznámil, že nemá auto. Policisté mu sdělili, že zůstalo na místě havárie, což nemohl pochopit a neustále tvrdil, že žádnou nehodu neměl. Nakonec to vzdal a odešel domů.
nprap. Hana Klečalová
18. 5. 2010

vytisknout  e-mailem