Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisté šetřili převážně nejrůznější krádeže 

Pondělí 31. května nepatřilo k těm klidnějším povíkendovým dnům. Policisté řešili několik případů majetkových deliktů, kde převládaly různé krádeže.
 
Na Kopidlensku v obci Veselská Lhota odcizil neznámý pachatel od domu kovové prvky z výroby žabek, které se používaly na plotové dílce. Ke krádeži došlo zřejmě během minulého týdne. Policisté nyní věc prošetřují jako podezření ze spáchání přestupku proti majetku. V obci Podlevín na Novopacku si zase zloděj pravděpodobně od středy do pátku 28. května odnesl ze dvora chalupy chladiče od vzduchotechniky, které chtěl majitel využít na ohřev vody. Hodnotu vyčíslil na 9 tisíc korun. V Hořicích během měsíce března letošního roku pro změnu zmizel ze zahrady celý starší dřevěný altán. Na místě zůstaly pouze základy a schodiště. Majitelka chtěla v minulosti dřevostavbu věnovat městu. V té souvislosti proběhla i některá jednání. Proto si nejprve myslela, že ho rozebraly oprávněné osoby. Bohužel tomu tak nebylo. Výše způsobené škody a další okolnosti případu jsou nyní předmětem policejního šetření.
 
Hořičtí policisté ráno vypátrali muže, na kterého vydal soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Dvaadvacetiletý mladík se totiž zdráhal nastoupit do vězení. Za mříže ho doprovodila policejní eskorta. Nyní je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu rozhodnutí vykázání. 
 
V Jičíně oznámil majitel nákladního vozidla Avia rozbití bočního okénka u dveří řidiče. Toto bylo odstaveno na dvoře společnosti. K poškození došlo pravděpodobně již od pátku do pondělního rána. Důvod počínání neznámého pachatele se zatím neví. Z kabiny nic odcizeno nebylo. Případ policisté prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
V obci Úlibice v neděli používal na zahradě k sekání trávy majitel svůj Vari systém. Ještě dopoledne ho od práce vyhnal déšť. Traktůrek zakryl plachtou a odešel domů. K úpravě pozemku se vrátil v pondělí. Nevěřil vlastním očím. Na místě zůstal pouze přívěsný vozík. Vše ostatní odcizil neznámý pachatel, který poškozenému způsobil škodu kolem 30 tisíc korun. Jičínští policisté nyní věc prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
Barevné kovy jsou nejspíše stále ještě výhodným zdrojem příjmů různých nenechavců. O tom se přesvědčili sobotečtí policisté, kteří v současné době prošetřují odcizení telekomunikačního měděného kabelu na železniční trati v úseku Sobotka - Dolní Bousov. Neznámý pachatel ukradl přes 200 metrů vedení a způsobil tak škodu přesahující 7 tisíc korun.
 
V nočních hodinách se z výletu vrátila domů taxíkem žena na Jičínsku. Po chvíli si uvědomila, že nemá svoji kabelku. Zřejmě požitím nějakého alkoholu pojala podezření, že byla okradena. Obrátila se proto na linku 158. Vyslaná hlídka při příjezdu k její nemovitosti uviděla na nezpevněné komunikaci poházené různé věci. Následně zjistila, že jde pravděpodobně o majetek oznamovatelky. Ta jim začala vyprávět, kde všude ten den cestovala. Putování ukončila v restauračním zařízení. V povznesené náladě se pak nechala odvést ke svému obydlí, kde následně zjistila, že nemá svoje věci. Policisté majitelku uklidnili. Sdělili jí, že okradena nebyla a nalezené věci ji vrátili. Unavená paní prohlásila, že se jí stejně zdá celá věc nějak podezřelá.
por. Bc. Petr Janda
01. 06. 2010

vytisknout  e-mailem