Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisté odhalili opilého cyklistu 

Středa 10. března patřila z  pohledu policistů k těm klidnějším. Na lince 158 přijali několik desítek hovorů, vyšetřovali   přečiny a přestupky a v neposlední řadě se zaměřili i na neukázněné řidiče a opilé cyklisty.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Hořic, kde se nájemníci  jednoho z domů v Riegrově ulici obávali o svoji sousedku. Ženu ostatní dlouho neviděli, a tak měli strach o její život a zdraví. Nakonec vše dobře dopadlo a obavy sousedů se ukázaly jako  zbytečné. Důchodkyně totiž byt opustila a přestěhovala se do jiného města.  
 
Po desáté hodině dopolední došlo na výjezdu  u Sobotky ke srážce dvou osobních vozidel. Nakonec hlídka, která vyjela na místo, nehodu nešetřila, neboť se oba účastníci na místě dohodli a společně vyplnili euroformulář o dopravní nehodě.
 
V noci vnikl do objektu jedné z firem v obci Staňkova Lhota dosud neznámý pachatel, který zde odcizil pohonné hmoty. Pod rouškou tmy si vybral jeden z odstavených traktorů, z jehož  neuzamčené palivové nádrže odčerpal přes 200 litrů motorové nafty. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
Další zloděj řádil v obci Pševes, kde z areálu místního podniku odcizil dvě kompletní kultivační kola na traktor Zetor 30 v hodnotě nejméně 2 tisíce korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Po poledni se vydala skupinka   tří osob snědé pleti na lup do obce Újezd pod Troskami, kde od silnice odcizila volně položené kovové zábradlí. Společně ho naložily do přívěsného vozíku a chystaly se k odjezdu. K tomu ovšem nedošlo, neboť je na místě „překvapila“ policejní hlídka. A tak nejenže se jim rozplynul sen o penězích, které by za zábradlí obdržely, ale navíc  musely hlouběji sáhnout do svých kapes. Policisté totiž věc na místě vyřešili blokovou pokutou ve výši 1.000 korun.
 
Velmi nebezpečně si počínal v nočních hodinách čtyřiadvacetiletý cyklista, který jel v obci Ohařice na neosvětleném jízdním kole. K jeho smůle si ho všimla policejní hlídka, která ho také hned zastavila. I když se cyklista hájil tím, že mu na světlo nezbývají z malé výplaty peníze, přesto mu to nebylo nic platné. Navíc byl z jeho dechu silně cítit alkohol, a tak se následně podrobil i orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 1.3 promile alkoholu. Prý za to může pivo, které si dal před jízdou v nedaleké  restauraci. Nutno zdůraznit, že i když se v tomto případě jedná „jen“ o cyklistu, přesto i pro něj platí pravidla silničního provozu, která musí dodržovat.   A tak o jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Po dvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Pševsi osobní motorové vozidlo Peugeot 405, které řídil jednadvacetiletý muž. Během kontroly vyšlo najevo, že „nemá za volantem co dělat“. Do prosince loňského totiž stačil „nasbírat“ plný počet bodů, a tak má od té doby zablokovaný řidičský průkaz. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali pokračovat v jízdě a o jeho dalším osudu, teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
nprap. Hana Klečalová
11. 3. 2010
 

vytisknout  e-mailem