Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

V úterý 9. března se na Jičínsku nic mimořádného nestalo 

 
 
V ranních hodinách vyšetřovali muži zákona v Chomuticích krádež několika desítek litrů motorové nafty, kterou odcizil dosud neznámý pachatel ze tří traktorů zaparkovaných v objektu jedné z firem. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 10 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže.
 
V dopoledních hodinách úřadoval v jedné z prodejen v Hořicích dosud neznámý pachatel, který v oddělení lihovin odcizil dvě lahve vodky v celkové hodnotě 248 korun. S lupem pak nepozorovaně obchod opustil. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Na nezajištěné osobní motorové vozidlo, které stálo na parkovišti před jedním z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží, upozornil v odpoledních hodinách na lince 158 všímavý občan. Majitel, který se k vozidlu vrátil, pouze uvedl, že ho zapomněl zamknout. 
 
V podvečerních hodinách řešili muži zákona partnerské neshody v Sobotce, a poté vyjeli do Hořic, kde mladá jezdkyně spadla z koně. Vše se událo při přecházení vozovky, kde se zřejmě kůň smekl a spolu s ní spadl na zem a přitom ji částečně zalehl. Dívka utrpěla zranění, se kterým byla transportována leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde byla hospitalizována.
 
Před dvacátou hodinou kontrolovala policejní hlídka v Kopidlně osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, které řídil dvaatřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že má rozsudkem Okresního soudu v Jičíně uložen do roku 2013 zákaz řízení všech motorových vozidel, vyslechl si ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Mezitím se do role řidiče pasoval jeho o dvanáct let mladší spolujezdec, který na nic nečekal a z místa odjel. Nutno zdůraznit, že má rovněž Okresním soudem v Jičíně uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a tak i on si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Oběma teď hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Hodinu po půlnoci ve středu 10. března kontrolovala policejní hlídka v obci Dachovy motorové vozidlo Ford Transit, které řídil devětatřicetiletý muž. Ten sice neměl uložen zákaz řízení, zato řídil pod vlivem omamné a psychotropní látky. Orientačnímu testu na přítomnost zakázaných látek se nepodrobil, ale jak sám uvedl, o víkendu si „dopřál“ dávku pervitinu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali pokračovat  v jízdě a o jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
nprap. Hana Klečalová
10. 3. 2010

vytisknout  e-mailem