Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Muž měl soucit se sociálně slabými osobami 

 
V úterý 14. dubna přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě prováděli obchůzkovou činnost.
 
V ranních hodinách prováděli muži zákona šetření v Roškopově, kde neznámý pachatel odcizil v objektu jedné z firem několik desítek litrů motorové nafty. Tu odčerpal ze zde zaparkovaného pracovního stroje. Celková škoda byla vyčíslena na 3 tisíce korun.
 
Po poledni řešili neshody mezi bývalými partnery na ubytovně v Jičíně. Celý spor vznikl ohledně návštěvy bývalého druha, se kterým již žena nechtěla mít nic společného. Hlídka věc na místě vyřídila domluvou.
 
Po patnácté hodině oznámila na linku 158 žena z Vysokého Veselí, že jejímu otci někdo v bytě odcizil varnou konvici a mikrovlnnou troubu. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se o žádnou krádež nejedná, ale že muž sám uvedené věci daroval sociálně slabým osobám, které ho navštívily.
 
V odpoledních hodinách se měla povalovat v Nové Pace na schodech  jednoho z domů v ulici Legií opilá žena. Hlídka, která vyjela na místo, už zde nikoho nenašla.
 
K zoufalému kroku se odhlodlal před šestnáctou hodinou v Jičíně jednatřicetiletý muž z okresu Semily, který ukončil svůj život skokem z 32 mertů vysokého ochozu Valdické brány. Při pádu utrpěl zranění, kterým na místě v prostoru Žižkova náměstí podlehl. Hlídka, která vyjela okamžitě na místo uzavřela přilehlé okolí, což velmi nelibě nesli někteří náhodní kolemjdoucí. Policisty začali slovně napadat, kdy jim vyčítali, že tímto krokem porušili zákon a někteří z nich byli velmi dotčeni, že si nemohlu zblízka prohlédnout místo, kam muž dopadl. 
 
Opilý host v jedné z heren v Nové Pace obtěžoval po dvacáté hodině svých chováním obsluhující pracovníky a další hosty. Byl velmi vulgární a dokonce neváhal štvát svého psa proti dalším hostům. Vzhledem k tomu, že ve svém jednání neustal ani po příjezdu policejní hlídky, skončil na Protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kde strávil noc.
nprap Hana Klečalová
15. 4. 2009
 
 

 

vytisknout  e-mailem