Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Neznámý řidič přerazil závoru na železničním přejezdu  

 

Během uplynulých 24 hodin se na Jičínsku nic mimořádného nestalo. 
 
Po šesté hodině ranní se zřejmě nechtělo čekat dosud neznámému řidiči před spuštěnými závorami u železničního přejezdu v obci Kněžnice a klidně pokračoval v jízdě dál. Přitom vozidlem narazil do jedné ze závor, kterou zcela zničil. Celková škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Po nezodpovědném řidiči pátrají policisté. 
 
 Ocelová klec s propanbutanovými láhvemi   v Žereticích přilákala v noci dosud neznámého pachatele. Ten pod rouškou tmy nejdříve překonal zámek u dvířek klece, a poté z ní odcizil 3 plné a dvě prázdné desetikilové propanbutanové láhve v hodnotě nejméně 6 tisíc korun. Případ vyšetřují kopidlenští policisté.   více....
 
Na agresivní jízdu řidiče vozidla Renault upozornil na lince 158 jeden z motoristů. Řidič, který jel ve směru od Mladé Boleslavi na Jičín, měl svojí neukázněnou jízdou ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu, kdy dokonce jednoho z nich měl téměř vytlačit z vozovky. Hlídka, která vyjela na místo, vozidlo zastavila a řidiče zkontrolovala. Jednalo se o pětadvacetiletého muže, který uvedl, že nikoho během jízdy neohrožoval. Přesto mu policisté domluvili a upozornili na ukázněnost v silničním provozu.
 
Dva mladíci snědé pleti prodávali před polednem v Jičíně na Žižkově náměstí náhodným kolemjdoucím motocyklovou přilbu. Vzhledem k tomu, že se při prodeji chovali velmi podezřele, upozornil na jejich aktivity jeden z  občanů. Hlídka, která vyjela na místo, už nikoho podezřelého nezastihla.
 
V odpoledních hodinách vyjeli městští strážníci do areálu jičínské nemocnice, kde ve vozidle seděl silně opilý jednadvacetiletý mladík. Vzhledem k tomu, že se choval velmi podivně, nezbylo nic jiného, než ho převézt do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde strávil noc.
 
V podvečerních hodinách vyjeli muži zákona do obce Hřmenín, kde se během uplynulého víkendu vloupal dosud neznámý pachatel do kůlny u jedné z rekreačních chalup. Uvnitř následně odcizil travní sekačku v hodnotě 10 tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přečin krádeže. více ...
 
Na podezřelé chování muže, který se delší dobu zdržoval v prostoru veřejného telefonního automatu ve Valdicích, a poté odjel zeleným vozidlem, upozornil po dvaadvacáté hodině jeden z místních občanů. Hlídka, která vyjela na místo, vozidlo zastavila a řidiče zkontrolovala. Nakonec vyšlo najevo, že se jedná o technika, který v „telefonní budce“ prováděl servisní práce.
 
Po půlnoci se marně pokoušel dostat do jedné z heren v Kopidlně mladých pár, který byl zjevně pod vlivem alkoholu. Muž i žena neustále bouchali na dveře a domáhali se vstupu dovnitř. Ten jim ovšem nebyl ze strany obsluhy umožněn, neboť již bylo po zavírací době. Nakonec na místo vyjela policejní hlídka, které oběma řádně domluvila. Kupodivu si vzali slova policistů „k srdci“ a odešli domů.
nprap. Hana Klečalová
24. 2. 2010
 

vytisknout  e-mailem