Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Falešná pracovnice energetických závodů nestačila utíkat 

 
V úterý 2. března byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid.
 
Na zraněného bernardýna, který ležel v ranních hodinách poblíž silnice nedaleko Lázní Bělohradu, upozornilo na lince 158 několik projíždějících řidičů. Dle jejich vyjádření se snažil postavit na přední nohy, což se mu nedařilo.   Hlídka, která vyjela na místo, však nikde psa nenašla. 
 
Velmi pohotově se zachovala důchodkyně v malé obci na Sobotecku, kterou v dopoledních hodinách navštívila asi čtyřicetiletá žena. Neznámá seniorce tvrdila, že je pracovnicí energetických závodů, a že provádí kontrolu elektroměrů. Aniž by čekala na její pozvání, vstoupila hned do domu. Chvíli se rozhlížela, a poté ženu požádala, zda by jí nemohl rozměnit pětitisícovou bankovku. Na její prosbu důchodkyně odpověděla, že zavolá syna. V tom okamžiku jako když střelí a vetřelkyně vmžiku opustila její dům. Tento případ by měl být varováním pro ostatní seniory a osaměle žijící osoby, které se mohou s podvodníky setkat. Nikdy si do svých bytů a domovů nepouštějte cizí osoby. V případě, že vás někdo cizí navštíví, předstírejte, že nejste sami doma. 
 
Problémy s agrestivním pacientem měli na jednom z oddělení hořické nemocnice. Jednalo se o muže, který zde urážel personál a byl velmi vulgární. Nakonec ještě před příjezdem hlídky stačil nemocnici opustit.
 
V odpoledních hodinách zaměstnal muže zákona dosud neznámý pachatel, který se v noci vloupal v Sobotce do skladové buňky v areálu místního rekreačního zařízení. Uvnitř odcizil malotraktor Starjet, vzduchový kompresor, benzínový agregát, elektrický vysavač listí Viking a další nářadí v celkové hodnotě 83 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže. více ...
 
Internetový obchod má dalšího podvedeného zákazníka. V tomto případě si muž z Novopacka objednal na jednom z portálů domácí kino v hodnotě 2.300 korun. I když peníze hned zaslal na účet prodávajícího, přesto zboží nikdy neobdržel. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku. 
 
Ve večerních hodinách se v Sobotce v blízkosti nádraží propadla část vozovky. O kráter o velikosti 1.5 x 0.5 metru se nakonec postarali pracovníci správy a údržby silnic.
 
Po dvaadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v blízkosti Hořic osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil devatenáctiletý mladík. I když má řidičské oprávnění jen chvíli, přesto už si troufl za „volant“ pod vlivem alkoholu. V dechu mu totiž policisté naměřili přes 0.2 promile alkoholu. A tak nejenže pro něj v tu chvíli jízda skončila, ale navíc o jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
nprap. Hana Klečalová
3. 3. 2010

vytisknout  e-mailem