Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Kontroly na silnicích 

 Od ranních hodin se policisté na Jičínsku věnovali dodržování pravidel silničního provozu. Mimo jiné se zaměřili  na používání bezpečnostních pásů a autosedaček. Pozornosti se nevyhnuly ani kamiony, u kterých kontrolovali používání zimních pneumatik. Celkem zastavili jednašedesát vozidel. Pět účastníků silničního provozu připoutáno nebylo. Přestupky policisté vyřešili uložením blokové pokuty. Kontroly měly hlavně preventivní charakter.

Policisté Obvodního oddělení Kopidlno odpoledne prošetřovali oznámení smutné ženy, která použila bankomat k výběru finanční hotovosti. Potom ve spěchu zapomněla odebrat vydané bankovky. Když se na místo vrátila, peníze už byly pryč. Neznámý pachatel si zatajením nálezu přišel na částku přes tisíc korun. Věc je šetřena jako přestupek proti majetku.
Jičínští policisté jeli řešit občanské spory mezi dvěma mladíky. Ti se v jedné obci pohádali a mezi sebou si řekli dosti nevybíravá slova. K rozsouzení jejich sporu stačilo oběma domluvit a vysvětlit jim zásady slušnosti.
Policejní hlídka vypátrala večer v Jičíně osobu v celostátním pátrání. Na tuto byl Okresním soudem v Tachově vydán příkaz k dodání do výkonu trestu. Po provedení potřebných úkonů muže eskortovali do věznice kam dobrovolně nastoupit nechtěl.
Na Obvodní oddělení v Hořicích se obrátil lékař s žádostí o pomoc. Při jedné z  pravidelných návštěv pacientů mu neotvírala starší žena. Měl strach o její život, a proto volal na policii. Vše nakonec dobře dopadlo. Paní byla převezena do zdravotního zařízení.
Nad ránem se na hlavní komunikaci mezi Jičínem a Sobotkou procházelo stádo koní. Jednalo se o tři větší a dva poníky. Naštěstí nedošlo k žádné kolizní situaci. Těchto uprchlíků se ujali chovatelé a umístili je ve Staňkově Lhotě. Kdo je jejich majitelem se zatím neví.
por. Bc. Petr Janda
20. 02. 2009

vytisknout  e-mailem