Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Řidiči překračovali nejvyšší povolenou rychlost 

Čtvrtek 26. srpna patřil z pohledu jičínských policistů k těm klidnějším dnům. I tak prověřovali několik oznámení na linku 158 a prošetřovali trestné činy a přestupky. Během dne proběhla dopravně bezpečnostní akce na našich silnicích. Muži zákona při ní zkontrolovali téměř šedesát vozidel. Zjistili 24 přestupků, kdy se převážně jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti. Neukáznění řidiči na blokových pokutách tak zaplatili čtyřicet tisíc korun. Jednoho hříšníka oznámili k vyřízení příslušnému správnímu úřadu.
 
Hned v první hodině nového dne zastavila hlídka v Jičíně osobní motorové vozidlo Renault Clio. Mladý řidič strážcům zákona nejprve tvrdil, že si všechny doklady zapomněl doma. Následně sdělil potřebné údaje k ověření totožnosti. Za chvíli již měli policisté jasno. Osmnáctiletý mladík totiž vůbec nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Pozitivní na celé věci bylo snad jen to, že neřídil pod vlivem alkoholu. O jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Ani tento den se neobešel bez drobných šarvátek. V Hořicích po domluvě přijel řidič na smluvené místo pro ženu, která se rozhodla odstěhovat od přítele. Ten se ale neočekávaně vrátil domů a rozpoutala se mezi nimi hádka. Při stěhování věcí k vozidlu si rozběsněný muž vylil zlost i na nic netušícím mladíkovi, kterého udeřil do hlavy a ještě poškodil jeho auto. Policisté věc prošetřují jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Odpoledne na linku 158 volalo několik naštvaných řidičů, kteří poukazovali na špatnou funkci přenosných semaforů v Revoluční ulici v Jičíně. Měly zabezpečit plynulý průjezd prováděnou stavbou, ale na obou zařízeních se téměř současně zapínalo zelené světlo. Protijedoucí vozidla se pak potkávaly přímo na zúžené vozovce. Přivolaný technik závadu následně rychle odstranil.
 
Večer se na linku 158 obrátila obsluha benzinové čerpací stanice z obce Robousy. Na odstavné ploše zaparkovala dvě vozidla cizinců a hned si začali rozkládat stany. Chystali se na přenocování. Přivolaní policisté jim vysvětlili, že nemohou kempovat mimo vyhrazená tábořiště. Nakonec vše sbalili a pokračovali v jízdě. Stejnou situaci s nimi řešili ještě muži zákona v Nové Pace, kde si chtěli také postavit stany. Ani tam však neuspěli.
   
Ve stejnou dobu přijal operační důstojník oznámení o pohybu opilců na hlavní silnici u obce Čejkovice. Skupinka rozjařených osob se měla motat po komunikaci. Hlídka však na místě již nikoho nezastihla. Zřejmě unavené spoluobčany zahnaly rychle do svých domovů dešťové kapky.
 
Na Hořicku si večer nechal myslivec odstavené vozidlo Ford Mondeo na polní cestě nedaleko posedu, kam následně odešel. Při návratu zjistil, že mu neznámý pachatel rozbil boční okno dveří. Naštěstí mu nic neodcizil. Poškozením vznikla škoda dva tisíce korun. Policisté případ prošetřují jako přestupek proti majetku.
  
Ráno čekalo nemilé překvapení na majitele babety v Hořicích. Chystal se na ni odjet do zaměstnání, ale zřejmě v nočních hodinách mu ji neznámý pachatel odcizil. Nepomohlo ani uzamčení předního kola. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na tři tisíce korun.
por. Bc. Petr Janda
27. 08. 2010

vytisknout  e-mailem