Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Majetkové delikty, neodbytní cizinci, věrný pes 

V úterý 1. června přijali jičínští policisté na lince 158 několik desítek hovorů. Z prověřovaných událostí opět dominovaly hlavně majetkové delikty.
 
Hned ráno oznámila pověřená pracovnice firmy v Jičíně, že servisní technik zjistil poškození ovládacího mechanismu vjezdových vrat do jejich objektu. Předběžně vyčíslila škodu na 5 tisíc korun. Další okolnosti případu policisté nyní prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. V obci Pševes využil pravděpodobně noční doby neznámý pachatel, který se rozhodl prozkoumat okolí jedné rekreační chalupy. V zadní části objektu poškodil oplocení. Vlezl na pozemek, kde překonal zajišťující visací zámek u vrat kůlny. K překvapení majitele nic neodcizil. Po nezvaném návštěvníkovi nyní pátrají kopidlenští policisté.
 
Dopravní policisté dokumentovali střet osobního vozidla Mazda se zvěří. Řidič automobilu jel v noční době od Jičína směrem na Kopidlno. Za obcí Jičíněves mu z levého příkopu vběhla náhle do jízdní dráhy srna. Došlo sice ke střetu, ale tentokrát se to obešlo bez poškození vozidla i zranění zvířete.
 
Ještě dopoledne vyjížděla policejní hlídka na hlavní silnici Jičín - Sobotka, kde cizinci zastavovali projíždějící vozidla. V těchto případech potom většinou požadují na řidičích zapůjčení peněz a vnucují jim do zástavy různé zboží. Vymýšlejí si legendy, že jim došel benzin a nemají finanční prostředky v české měně. Mužům zákona tvrdili, že se ptají pouze na cestu. Tentokrát se jim nepovedlo nikoho podvést. Po provedené kontrole nasedli do svého auta a odjeli. Už ani nečekali na radu od policistů, jakým směrem se dostanou k uváděnému městu. 
 
Jičínští policisté prošetřují odcizení propan-butanové láhve a velkého slunečníku z tábořiště v katastru obce Železnice. Neznámý pachatel tyto věci ukradl pravděpodobně v nočních hodinách z pondělí na úterý. Muži zákona případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V Barákově ulici v Jičíně čekalo odpoledne nemilé překvapení na majitele sklepní kóje panelového domu. Během dne neznámý pachatel překonal zajišťující visací zámek dveří a odcizil poškozenému horské jízdní kolo Author Traction černé barvy. Způsobená škoda přesáhla částku 18 tisíc korun.
 
Kolem poledne policisté vypátrali osobu, na kterou vydal soud začátkem května příkaz k zatčení. Pětapadesátiletého muže doprovodila k jednání policejní eskorta. Tou dobou se také na muže zákona obrátil se žádostí o pomoc majitel panelákového bytu v Jičíně. Po delší době se vrátil domů a nemohl otevřít dveře, protože byl z vnitřní strany zasunutý klíč. Bouchal a zvonil, ale nikdo nereagoval. Dostal strach, že se něco ošklivého stalo jeho bývalé manželce, se kterou bydlí. Přivolaní záchranáři rychle překonali zámek. Uvnitř nalezli spící ženu. Zápach po alkoholu jim hned prozradil, proč unavená paní nešla otevřít.
 
Nad ránem na linku 158 oznamoval ženský hlas spícího opilce na lavičce v Hořicích. Kolem něho pobíhal jeho pes, který dorážel na kolemjdoucí. Zřejmě měl pocit, že jeho páníčka ruší v zaslouženém odpočinku. Operační důstojník vyrozuměl městské strážníky, kteří znaveného pána probudili. Věrná dvojice pak pokračovala svorně k domovu, kde je jistě čekala připravená postel a pelíšek.
por. Bc. Petr Janda
02. 06. 2010 

vytisknout  e-mailem