Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisté převzali vysoká ocenění  

 
Čtvrtek 25. června byl pro policisty nejen  pracovním dnem, ale i dnem slavnostním. Celkem 22 policistů z pořádkové a dopravní policie v Jičíně převzalo z rukou náměstka krajského ředitele pro vnější službu plk. JUDr. Jaroslava Jonáka a velitele územního odboru pro vnější službu v Jičíně plk. Mgr. Vladimíra Petrovického medaile „ Za věrnost“ 2. a 3. stupně a dále „Čestné medaile“. Všem oceněným blahopřejeme za jejich obětavou práci.
 
Během dne byli nejvíce zaměstnaní policisté v Hořicích, kteří nejdříve prováděli šetření k případu vloupání do rekreační chalupy v obci Domoslavice, a poté vyšetřovali krádež hydraulického čerpadla v hodnotě 210 tisíc korun, které odcizil dosud neznámý pachatel ze soukromého pozemku v Hořicích. Do třetice přijali oznámení, které se týkalo krádeže peněz. V tomto případě stačila chvilka nepozornosti, během které dosud neznámý zloděj odcizil z nákladního vozidla Renaul Master téměř 20 tisíc korun. Do nepříjemné situace se dostala po dvanácté hodině mladá žena, která jela na kolečkových bruslích z Jeřic do Hořic. Před obcí Chvalina ji předjíždělo vozidlo Škoda Favorit, ze kterého po ní spolujezdec vystřelil, pravděpodobně ze zbraně Airsoft, několik ran. Tři z nich ji zasáhly do hyždí. Naštěstí zásahy ustála a neupadla na zem. I když jí nebylo způsobeno žádné zranění a škoda na majetku, přesto policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V odpoledních hodinách se dostavil na policii v Jičíně muž s tím, že byl fyzicky napaden svojí známou. Údajně ho měla udeřit pěstí do hlavy, a to tak silně, že mu v ní neustále hučí. Vzhledem k tomu, že vykazoval známky podnapilosti, provedli u něj muži zákona orientační dechovou zkouškou. Naměřeným hodnotám ani nechtěli věřit. Přístoj totiž ukázal přes 3 promile alkoholu. Nakonec uvedl, že si vše rozmyslí a věc oznámí, až bude střízlivý. Vzhledem k jeho způsobu života, to ale asi jen tak hned nebude. Jedná se totiž o osobu, která se pohybuje v komunitě místních bezdomovců, kteří jsou často pod vlivem alkoholu. 
 
Po čtrnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní motorové vozidlo Opel Astra Caravan, které řídil devětatřicetiletý cizinec. Před jízdou se posilnil alkoholem, neboť mu muži zákona v dechu naměřili přes 1.1 promile alkoholu. A tak mu na místě zadrželi řidičský průkaz a navíc mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
V podvečerních hodinách vyjeli policisté v Jičíně do Železničářské ulice, kde si majitelka bytu nedopatřením zabouchla hlavní dveře. Dovnitř jí nakonec pomohli až přivolaní hasiči, kteří dveře otevřeli.
nprap. Hana Klečalová
26. 6. 2009
 
 

vytisknout  e-mailem