Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

O opilou bezdomovkyni se postarala její kamarádka 

 
Ve středu 6. ledna se konala v řadě měst a obcí tříkrálová sbírka. Kašpar, Baltazar a Melichar vybírali drobné finanční příspěvky na pomoc druhým. Ani náš okres nebyl výjimkou a mnozí občané se s trojicí králů setkali. Policisté v tomto směru nezaznamenali žádné podvodníky, kteří by finanční dary vybírali neoprávněně, a tak se obohacovali.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice Barákova, kde si majitel bytu nedopatřením zabouchl dveře. Dovnitř mu nakonec pomohli až přivolaní hasiči.
 
Před polednem kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Hradecké ulici osobní motorové vozidlo Volkswagen Vento, které řídil dvacetiletý mladík. Jeho nepřítomný pohled napovídal tomu, že se před jízdou posilnil některou ze zakázaných látek. Z tohoto důvodu se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na cannabis. A tak se řidič musel na místě rozloučit nejen se svým řídičským průkazem, ale i s vozidlem, neboť mu policisté zakázali další jízdu.
 
Dosud neznámý pachatel odcizil během minulého měsíce v jedné z jičínských prodejen 20 kusů bonboniér Merci a několik krabiček cigaret Marlboro. Celková škoda byla vyčíslena na 2.654 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Novopačtí policisté pátrají po dosud neznámém vandalovi, který během posledních čtrnácti dnů rozbil u jedné z chalup v Brtvi dvě okna. Majitelka vyčíslila škodu na částku nejméně 2 tisíce korun. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do ulici Českých bratří, kde žádal majitel bytu o otevření dveří jeho sousedky. Ženu totiž několik dní neviděl, a tak měl strach o její život a zdraví. Nakonec k otevření jejího bytu nedošlo, neboť provedeným šetřením policisté zjistili, že žena odjela ke svým známých. I když byl v tomto případě „poplach“ planý, přesto si muž zaslouží poděkování. 
 
V odpoledních hodinách vyšetřovali policisté v Hořicích a okolí krádeže měděných okapových svodů. Ty odcizil   během noci dosud neznámý pachatel, který svým jednáním způsobil škodu ve výši téměř 18 tisíc korun.  
 
Problémy s opilou zákaznicí měli po sedmnácté hodině v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Žena svým chováním obtěžovala ostatní zákazníky a na žádost obsluhy odmítala prodejnu opustit. Nakonec na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že se jedná o místní bezdomovkyni. Důrazně jí vysvětlili, jak se má chovat, což žena kupodivu pochopila a z místa   odešla. Ne však daleko. Pouze o několik ulic dál, kde se pro změnou „koulela“ po zaparkovaných vozidlech nebo se „válela“ na chodníku a několikrát skončila i ve vozovce. Přivolaná hlídka ji nakonec odvezla k její kamarádce, která se o ní postarala.
 
Po devatenácté hodině oznámila na linku tísňového volání 158 žena z malé obce na Jičínsku, že se její třináctiletá dcera nevrátila ze školy domů. Dále uvedla, že je asi někde se svojí o dva roky mladší kamarádkou. Nakonec se přece jen obě školačky  vrátily samy domů. Na dotaz, kde po celou dobu byly, uvedly, že se  zdržely u jejich společné kamarádky.
 
Ve večerních hodinách řešili muži zákona manželské neshody v malé obci na Kopidlensku a dále je zaměstnal neznámý řidič, který natankoval u benzínové čerpací stanice v Kopidlně do svého vozidla několik desítek litrů benzínu v hodnotě téměř 2 tisíce korun. Aniž by pohonné hmoty uhradil, rychle z místa  odjel. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
nprap. Hana Klečalová
7. 10. 2010

vytisknout  e-mailem