Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Drzé cizinky nakonec peníze vrátily 

 
Ve čtvrtek 15. dubna zaměstnali policisty opilci, cizí státní příslušníci a v neposlední řadě i rodinné šarvátky.
 
Po osmé hodině ranní se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Jičínsku  s tím, že jí manžel nechce pustit domů. Dále uvedla, že se pohádali, kdy ona odešla z domu a choť mezitím vyměnil nebo nějak upravil zámek u hlavních dveřích. V tomto případě postačila domluva, kdy muž nakonec uznal svoji chybu a manželce umožnil vstup do domu.
 

 

Další manželské neshody, které se týkaly peněz, řešili muži zákona v Sobotce. Muž, který se odstěhoval od své partnerky, jí odmítl vydat mateřský příspěvek, který je zasílán na jeho účet. Nakonec pochopil, že svým jednáním dostal své nejbližší do zoufalé situace a přislíbil nápravu.
 
Poté následovalo několik požárů, které postupně zlikvidovali přivolaní hasiči. Nejdříve došlo k zahoření bývalého kravína v obci Střevač, poté hořelo v jedné z firem v Jičíně a na konec „chytla“ umělohmotná popelnice v Sobotce v ulici Jarmily Glazarové.
 
Velmi nebezpečně se chovaly v dopoledních hodinách posádky několika osobních motorových vozidel, které v Jičíně, v Podůlší a ve Vrchovině skákaly před projíždějící vozidla a tím nutily řidiče, aby  zastavili. Rozzlobení motoristé okamžitě vše nahlásili na policii. Hlídky, které vyjely na místa, osoby zkontrolovaly a vysvětlily jim, jak se mají chovat. Poté došlo i na pokuty a to hlavně za špatný technický stav vozidel.
 
Po deváté hodině dopolední se obrátila na linku 158 pracovnice jedné z lékáren v Jičíně s tím, že se zřejmě stala obětí dvou podvodnic, které ji připravily o tisíc korun. Na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek, které na základě získaného popisu rozjely po obou ženách pátrání. Postupně prohledaly celé město, až na povedenou dvojici   „narazily“ na Valdštějnově náměstí. Jednalo se o dvě ženy, cizí státní příslušnice, které celou částku vrátily s tím, že ji nevzaly úmyslně, ale že se do jejich moci dostala nedopatřením. Následně jim muži zákona vysvětlili, jak se mají u nás chovat a dále jim doporučili, aby se co nejdříve vrátily domů.
 
Po poledni se válel na chodbě jednoho z domů v Jičíně v ulici Českých bratří notně opilý muž. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního občana, kterého vzbudila a následně doprovodila domů. Jaké však bylo jejich překvapení, kdy o dvě hodiny později už zase ležel na chodníku na Valdštejnově náměstí. A tak ho   opět hlídka vzbudila a nasměrovala k domovu. Kupodivu vše pochopil a z místa odešel.
 
Po poledni vypátrali muži zákona v Jičíně v ulici Na Jihu devatenáctiletého mladíka, na kterého byl vydán   předběžný souhlas se zadržením. O svoji svobodu se ovšem bát nemusel. Po provedených úkonech už totiž zase svobodně dýchal.
 
V podvečerních hodinách přišly na řadu partnerské rozepře. Nejdříve žádal policejní hlídku muž z Vysokého Veselí, kterému bouchaly cizí osoby na okno a dveře a přitom mu sprostě nadávaly. Vzhledem k tomu že se o sebe bál, obrátil se raději na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o jeho bývalou přítelkyni, která si se svými nejbližšími přišla pro věci. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Dále vyjeli muži zákona do Dobré Vody, kde parta lidí obvinila jednoho z místních občanů z toho, že jim škodí. Údajně jim měl zablokovat domovní zvonek sirkami a k tomu ho měl navíc zalepit vteřinovým lepidlem. I v tomto případě se jedná o přestupek proti občanskému soužití.

 

 
V noci řešili muži zákona neshody na narozeninové party v Jičíně, kde se nepohodl oslavenec s jedním z gratulantů. Další opilec se projevil v Lázních Bělohradě, kde tak dlouho konzumoval alkohol, až z toho omdlel. Při pádu na zem se navíc udeřil do hlavy.  Z tohoto důvodu vyjela na místo kromě policistů i   záchranná služba, která zraněného opilce převezla na ošetření a pozorování do Oblastní nemocnice v Jičíně.
nprap. Hana Klečalová
16. 4. 2010

 

vytisknout  e-mailem