Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilý muž přišel o čepici, rukavice a mobilní telefon  

 
 
Ve středu 13. ledna byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Libáně, kde se dosud neznámý pachatel vloupal do osobního motorového vozidla Škoda Felicia LXi, které bylo zaparkované před jedním z domů v Jiráskově ulici. Uvnitř následně odcizil kleště, šroubováky, sadu imbusových klíčů, gola sadu a další nářadí. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 3 tisíce korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přečin krádeže.
 
V noci z úterý na středu úřadoval dosud neznámý zloděj v Ostroměři, kde odcizil dvě černé plastové popelnice v hodnotě 1.760 korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
V dopoledních hodinách šetřili muži zákona dopravní nehodu, ke které došlo v Konecchlumí. Řidič nákladního vozidla Volkswagen LT zde zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za osobním vozidlem Fiat Punto, jehož řidič chtěl odbočit vpravo do vjezdu svého domu a do tohoto narazil. Při nehodě utrpěl řidič osobního vozidla lehké zranění. Alkohol u obou řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 141 tisíc korun.
 
Před polednem oznámil na linku 158 muž z malé obce na Hořicku, že mu jeho známý zřejmě odcizil kulicha, rukavice a mobilní telefon. Dle jeho vyjádření ho měl kamarád nejdříve trochu opít v restauraci v Hořicích, a poté mu měl cestou domu uvedené věci odcizit. Případ šetří muži zákona jako podezření z přečinu krádeže.
 
S poškozenou přední pneumatikou a ulomeným zadním stěračem vítalo v odpoledních hodinách osobní motorové vozidlo Škoda Forman svého majitele v Libáni. „Dílo“ má zřejmě na svědomí jako známý, se kterým se předtím pohádal. Celková škoda byla vyčíslena na 1 tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
V podvečerních hodinách se vydal do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici jednapadesátiletý muž,  který zde odcizil potraviny v hodnotě 183 korun. K jeho smůle ho při krádeži odhalili pracovníci místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Na místo vyjela policejní hlídka, která věc vyřídila v blokovém řízení. A tak nejenže muž odešel bez nákupu, ale navíc s ostudou a pokutou ve výši 1 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
14. 1. 2010
 
 
                                                                

vytisknout  e-mailem