Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Diskuse dvou mužů skončila "monoklem" 

Ve středu 19. května byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid. Během dne šetřili přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i rodinné a partnerské neshody.
 
Neznámý vandal úřadoval na hřbitově v Hořicích, kde během noci odcizil z rodinné hrobky měděný kříž s nápisem pozůstalých. Majitelka vyčíslila škodu na částku nejméně 2 tisíce korun. Policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku, teď zjišťují, kde kříž skončil.
 
Obelstít vodohospodářskou společnost se zřejmě rozhodl majitel rodinného domu ve Staré Pace, který před měsícem otočil svůj vodoměr. Ten teď místo, aby spotřebovanou vodu přičítal, tak ji odečítá. Na jeho „fígl“ však přišel při kontrole pracovník společnosti, který vše oznámil na policii. Celková škoda byla vyčíslena na 560 korun. Případ teď šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.   
 
Po poledni vyšetřovali muži zákona dopravní nehodu u Milovic, kde řidič nákladního vozidla Midlum zřejmě nestačil dobrzdit a zezadu narazil do vozidla Hyunday Santa Fe s přívěsem. Ke zranění osob nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 75 tisíc korun. Alkohol u řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou.
 
Své myšlenky a názory mohou občané vyjádřit i prostřednictvím diskusního fóra na internetu. Ne každý příspěvek se však zakládá na pravdě. O tom se přesvědčila i mladá žena z Nové Paky, o které zatím neznámý pachatel prohlásil , že krade. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužitím.
 
V odpoledních hodinách se pro změnu „naživo“ diskutovalo v  jedné z heren v Hořicích. Dva muži ve věku 38 a 33 let se tak dlouhou dohadovali, který z nich je lepší kameník, až mladší udeřil staršího pěstí do obličeje. I v tomto případě se jedná o přestupek proti občanskému soužití.
 
Po čtrnácté hodině řešili muži zákona rodinné neshody v malé obci na Jičínsku, kde si desetiletý hoch stěžoval na svého nevlastního otce, který mu údajně vyhrožoval. Nakonec se ukázalo, že se jeho oznámení nezakládá na pravdě a chlapec si chtěl zřejmě jen   popovídat.
nprap. Hana Klečalová
20. 5. 2010

vytisknout  e-mailem