Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilec nemohl najít svůj vozík 

 
V pondělí 26. října přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.
 
V ranních hodinách řešili muži zákona v Hořicích   poškození skleněné výplně okna u místního obvodního oddělení a dále u výlohy jednoho z obchodů na náměstí. Oba případy má zřejmě na svědomí dosud neznámý vandal.
 
Před devátou hodinou ranní se obrátil na policii muž z Jičína, který si stěžoval na svoji ženu. Ta ho měla  spolu se svým přítelem v pátek 23. října fyzicky napadnout, kdy proti němu použila  elektrický paralyzér. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Krádež dvoukolového vozíku oznámil v dopoledních hodinách muž z Jičína. Policistům sdělil, že se před dvěma dny opil, kdy zůstal ležet na lavičce v parku. Svůj vozík odstavil vedle, a když se po několika hodinách probudil, už ho nikde nenašel. Vše prohledal, až ho objevil na dvoře u své sousedky, která mu ho dle jeho sdělení nechce vrátit. Nakonec uvedl, že vlastně neví, jestli jí ho sám nepůjčil. Z tohoto důvodu nechtěl, aby muži zákona případ více šetřili.
 
Další nepravdivé  oznámení učinila po poledni žena z Popovic, která postrádala svoji peněženku. Naprosto přesně věděla, že ji o ní připravil neznámý zloděj. Na otázku, kde ji okradl, však nedokázala odpovědět. Nakonec vyšlo najevo, že jí peněženku nikdo neodcizil, ale že ji ztratila před svým domem, kde ji také našla.
 
Strach z neznámého muže, který se údajně dobýval do jednoho z domů v Řehči, měla  šestnácté hodině jeho majitelka.  Hlídka, která vyjela na místo, však nikoho podezřelého nezastihla. Nutno podotknout, že obdobné oznámení činí žena i několikrát za den.
 
Problémy s podnapilým hostem měli ve večerních hodinách v jedné z restaurací v Jičíně na Valdštejnově náměstí. Jednalo se o jednadvacetiletého mladíka, který zde snědl pizzu, a poté odešel ven, kde usnul v květináči. Vzhledem k tomu, že se ho obsluha bála probudit, oznámila vše na policii. Po příjezdu hlídky se probral, zaplatil útratu a odešel velmi rozvážným krokem domů.
 
V noci zaměstnali muže zákona sousedské a partnerské neshody. Nejdříve vyjeli do Nové Paky, kde silně podnapilý muž vyhrožoval fyzickým napadením svému sousedovi. Ten se s ním nemínil  dohadovat a raději vše oznámil na policii. Rozdivočelý opilec se nakonec uklidnil a šel domů spát. Následně vyjeli do Kopidlna, kde  pro změnu řešili neshody mezi partnery. I v tomto případě hrál velkou roli alkohol. Podnapilý muž zde vyhrožoval své bývalé družce, se kterou žije ve společné domácnosti. Smutné na tom bylo to, že celému incidentu přihlížely i jejich nezletilé děti. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Hana Klečalová
27. 10. 2009

vytisknout  e-mailem