Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

V Jičíně úřadovali nepoctiví zákazníci 

Ve čtvrtek 4. června se na Jičínsku doslova rozthl pytel s nepoctivými zákazníky. Ti kradli, kde se dalo.

První z nich úřadoval už po osmé hodině ranní v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Jednalo se o osmadvacetiletou mladou paní, která zde odcizila zboží v hodnotě 525 korun. K její smůle si ji při krádeži všimli pracovníci místní ostrahy, kteří vše oznámili na polici. A tak nejenže žena odešla s pěknou ostudou, ale navíc i lehčí o jeden tisíc korun. Přesně tolik totiž zaplatila za uložnou pokutu. Nutno podtknout, že než stačila hlídka věc vyřídit, uvízla v síti pracovníků ostrahy další zlodějka. I když i ona musela ukradené zboží vrátit, přesto s  prázdnou neodešla. Na cestu dostala od policistů pokutu ve výši rovných 1 tisíc korun. Mezitím, co policisté řešili tento druhý případ, zřejmě kradla v obchodě další straka. Ta v sektoru lihovin odcizila slivovaci, koňak a další  alkohol. V tomto případě ale přišli pracovníci obchodu na krádež pozdě.
 
V dopoledních hodinách vypátrali kopidlenští policisté v Libáni čtyřiapadesátiletého muže z okresu Česká Lípa, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Následně na to ho převezli na služebnu, kde se však dlouho neohřál. Po provedených úkonech byl  opět volný.
To mladý muž z Kopidlenska má úplně jiné starosti. Dosud neznámý pachatel  uzavřel na jeho občanských průkaz účastnickou smlouvu se společností T-mobile.
 
Po patnácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do vozidla Opel několik litrů benzínu. S placením si ovšem hlavu nelámal a poté, co uložil tankovací pistoli do stojanu, z místa ujel. Na místě po něm zbyl dluh ve výši 629 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Sedmnáctiletého mladíka z Jičínska zadrželi v odpoledních hodinách při krádeži zboží v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Vzhledem k tomu, že to nebyl jeho první prohřešek, hrozí mu za provinění krádeže trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Skupinka tří osob ve věku od dvaceti do čtyřiapadesáti let úřadovala po šestnácté hodině v dalším z obchodních domů v Jičíně na Hradecké ulici. V tomto případě dvě ženy a jeden muž zde odcizili zboží v  hodnotě téměř 1 tisíc korun. Přivolaná policejní hlídka je na místě vyřešila v blokovém řízení. Aby se nehádali, dostal každý z nich pokutu ve výši 1 tisíc korun. Doufejme, že si příště krádeže rozmyslí. 
 
Vrcholem dne  byl další zákazník, který navštívil jeden z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. V tomto případě se jednalo o muže, kterého do obchodu přilákala akce „levné pivo“. Do nákupního košíku si  rovnou naskládal deset beden a vydal se k  pokladnám. Zde ovšem jeho radost z výhodného nákupu skončila. Pracovnice za pokladnou mu sdělila, že si může zakoupit pouze dvě bedny. To se mu pochopitelně nelíbilo, což dal také patřičně najevo. Začal být hrubý a celý výstup skončil tím, že je to diskriminace slušných zákazníků, a že vše oznámí na policii. 
nprap. Hana Klečalová
5. 6. 2009
 

vytisknout  e-mailem