Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Předposlední den roku 2009 byl z pohledu policistů nabitý událostmi 

 
 
 
Hned v ranních hodinách vyjeli muži zákona na obchvat Jičína, kde na krajnici ležel mrtvý pes. Řidička, která ho našla,   policistům sdělila,   že zde leží již    několik dní a ona se už na něj   nemůže   dívat. O   zvíře se nakonec
postarali městští strážníci. 

 
Zásoby na oslavu posledního dne v roce si zřejmě dělal dosud neznámý pachatel, který se v noci vloupal do restaurace v Bystřici. Ve výčepu odcizil hlavně cigarety a taky něco na zub. Celková škoda byla vyčíslena na 11 tisíc korun.
 
Po poledni se vydala do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží starší žena, která zde odcizila klobásu v hodnotě 29.90 Kč. Při krádeži ji však zadrželi pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o devětašedesátiletou důchodkyni, která si kromě ostudy odnesla i pokutový blok v hodnotě 500 korun.
 
Během dne nestačily hlídky sbírat opilce a řešit manželské a partnerské neshody. Prvního, alkoholem zmoženého muže, který se zřejmě nemohl dočkat silvestra budila policejní hlídka v Jičíně v ulici 17. listopadu. V tomto případě se jednalo o třiapadesátiletého cizince, kterého navíc prohlédl i přivolaný lékař. Ten u něj neshledal žádné zranění, a tak se opilec vydal vrávoravým krokem do místa svého bydliště. Manželský pár, který je v rozvodovém řízení si vybral pro řešení svých problémů autobusové nádraží v Jičíně. Nejdříve se bouřlivě hádali, a poté došlo i na facky. Muž ženu několikrát udeřil do obličeje, čímž jí způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití. Další pár, který je rovněž v rozvodovém řízení se snažil po vypití patřičné dávky alkoholu vyřešit své dosavadní problémy. Když hádka nikam nevedla, přišly na řadu facky, které pochopitelně také nic nevyřešily. Navíc celému incidentu byly přítomny i jejich děti, které vše oznámily na policii. Po příjezdu hlídky už nikdo z nich nic oznamovat nechtěl.
 
Jeden z obchodních domů   v Jičíně v Hradecké ulici navštívil v odpoledních hodinách nepoctivý zákazník, který v  oddělení elektro odcizil sluchátka v hodnotě 100 korun. K jeho smůle ho ale odhalili pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka pak na místě zjitila, že se jedná o dvacetiletého mladíka, který nejenže musel sluchátka vrátit, ale navíc odešel s blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
O tom, že opatrnosti není nikdy dost, se přesvědčili v odpoledních hodinách účastníci honu v Dobré Vodě. V době, kdy lovili u místního rybníka, zasáhla do boku pětatřicetiletého myslivce „sprcha“ broků. Ten si v klidu dva vyndal a pokračoval v honu dál. Večer však začal mít bolesti, a tak raději vyhledal lékařskou pomoc. V Jičínské nemocnici mu nakonec z podkoží vyjmuli dalších deset broků. I když se jednalo o lehké zranění, přesto zůstal přes noc na pozorování v nemocnici. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V podvečerních hodinách se ve Vesci na Sobotecku pohybovali dva vlčáci, kteří zřejmě zabloudili a nemohli najít cestu domů. Místní občané se však o ně postarali. V současné době jsou oba tuláci u jedné z rodin ve Střehomi, kde čekají na svého páníčka. Doufejme, že se o ně přihlásí, protože jinak skončí v útulku pro psy. 
 
Dvě hodiny po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Jičíně ve Fügnerově ulici osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídila třiadvacetiletá slečna. Ta se před jízdou řádně posilnila alkoholem, neboť v jejím dechu policisté naměřili přes 0.5 promile alkoholu. A tak nejenže v další cestě pokračovala pěšky, ale navíc se musela rozloučit se svým řidičským průkazem.
 
Kolem čtvrté hodiny ranní se obrátil na linku 158 neznámý muž s tím, že se nemůže dovolat na věštkyni do televizního pořadu. Byl velmi rozhořčen, neboť chtěl vědět co ho čeká v budoucnosti a teď neví vůbec nic. Po policii požadoval, aby okamžitě vyšetřila, proč se nemůže dovolat. Policista se ho snažil uklidnit a požádal ho, aby neblokoval linku tísňového volání.
nprap. Hana Klečalová
31. 12. 2009 

vytisknout  e-mailem