Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Vandala vedla neviditelná síla 

 
 
V úterý 25. srpna přijali policisté na lince158 několik desítek hovorů prováděli šetření k trestným činů a přestupkům a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.
 
V ranních hodinách vyšetřovali krádež peněz, které odcizil dosud neznámý pachatel v Libáni v jedné z prodejen v Lindnerově ulici. V tomto případě se zloděj nepozorovaně dostal až do  kanceláře, kde následně odcizil látkovou kabelu s padesátitisícovou tržbou. Případ šetří jako trestný čin krádeže.
Dále prováděli asistenci při otevření bytu v Jičíně v Jičínské ulici, a poté dohlíželi nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.
 
V odpoledních hodinách se zřejmě „přitížilo“ jednatřicetiletému muži z okresu Jičín, který před čtrnáctou hodinou poškodil v ulici na Hrádku zaparkované osobní motorové vozidlo Mercedes E 220 DCI, které na několika místech promáčkl. Na svoji obhajobu pouze uvedl, že byl nutkán neviditelnou silou, která k němu promlouvá a v tomto případě ho přímo vedla k poškození uvedeného vozidla. 
 
Ve večerních hodinách oznámila na linku 158 žena z malé obce na Jičínsku, že jí někdo ukradl melouny a cibuli, které pěstuje na volně přístupném pozemku za domem. Případem se zabývají jičínští policisté, kteří zvýší v dané lokalitě hlídkovou činnost.
 
Po osmnácté hodině se domáhal vstupu do linkového autobusu v Jičíně na autobusovém nádraží notně opilý muž. Řidič ho ovšem odmítl   pustit dovnitř, což nemohl opilec pochopit. Z tohoto důvodu na místo vyjela policejní hlídka, která mu to náležitě vysvětlila. Nakonec přece jen opustil nástupní schůdky a autobus poté mohl vyjet na svoji pravidelnou trasu.
 
Po půlnoci řešili policisté   partnerské neshody v Jičíně, kde mladý muž fyzicky napadl  svoji přítelkyni. Několikrát ji udeřil do obličeje a břicha, čímž jí způsobil zranění, které si vyžádalo ošetření  v místní nemocnici. Případ šetří muži zákona  jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Ve čtyři hodiny ráno oznámil na linku 158 náhodný řidič, že se na obchvatu Jičína pohybuje malé dítě. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o starší ženu, která se vydala pro cigarety na nejbližší benzínovou čerpací stanici.
nprap. Hana Klečalová
26. 8. 2009

vytisknout  e-mailem