Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Dveře bytu lze překonat různým způsobem 

 
Ve středu 24. června přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, šetřili trestné činy a přestupku a v neposlední řadě je zaměstnali cizinci, kteří předstírali poruchy vozidel.
 
Během dne tak policisté zkontrolovali téměř desítku vozidel, jejichž posádky obtěžovaly v Sobotce, v Bříšťnech, Miletíně, Podůlší, Budčevsi, Úlibicích a na dalších místech našeho okresu projíždějící motoristy. Ve všech případech se jednalo o cizince, kteří nejdříve předstírali poruchy vozidel, čímž chtěli donutit projíždějící řidiče zastavit. Ti, co se nechali nachytat a zastavili, vzápětí zjistili, že udělali chybu. Cizinci snědé pleti po nich chtěli peníze na benzín, popřípadě jim nabízeli zlaté šperky, které však měly do zlata velmi daleko. 
Po poledni oznámil na linku 158 anonym, že u jednoho z  obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží leží    silně opilá žena, která není policistům neznámá. Než však stačila hlídka dojet na místo, byla už žena pryč. Zřejmě se o ni postarali její kamarádi, se kterými často popíjí.
Dále řešili muži zákona neshody mezi bývalými manželi v Milovicích. Celý spor vznikl ohledně výchovy dětí, při kterém se oba slovně uráželi. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Houbaření se nevyplatilo v odpoledních hodinách majiteli osobního vozidla Volkswagen Passat Variant, se kterým parkoval v lesním porostu mezi obcí Dobšice a křižovatkou Pomníky. Když chtěl po necelých dvou hodinách odjet, zjistil, že mu někdo vozidlo za téměř 130 tisíc korun odcizil.  
Před patnáctou hodinou oznámil na linku 158 mužský hlas, že u obce Butoves leží na silnici nějaký muž. Hlídka, která vyjela na místo, už nikoho nenašla.  
Zvláštní způsob, jak se dostat do bytu své bývalé manželky, zvolil ve večerních hodinách muž v Kovači. Na pomoc si vzal zřejmě motorovou pilu, pomocí níž si vyřízl ve vstupních dveřích otvor, kterým se dostal dovnitř. Zde si pak vzal svůj mobilní telefon a z místa odešel. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku a proti občanskému soužití.  
nprap. Hana Klečalová
25. 6. 2009

vytisknout  e-mailem