Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Žádný žertík se nekonal 

V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Hořic, kde neznámý pachatel odcizil v objektu jedné z firem v Janákově ulici horské jízdní kolo v hodnotě nejméně 50 tisíc korun.
 
Před polednem se vydal do  jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici dvaaosmdesátiletý důchodce, který zde odcizil sýry a salámy v hodnotě 359 korun. Při krádeži byl odhalen pracovníky místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka  starého pána na místě vyřešila blokovou pokutou ve výši 500 korun.
 
Další zloděj úřadoval v odpoledních hodinách v obchodním domě v Jičíně na autobusovém nádraží. Jednalo se o dvaapadesátiletého muž, který zde odcizil USB rozbočovač za 500 korun. I on skončil v rukou pracovníků místní ostrahy a potažmo policistů, kteří mu na místě vyměřili v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
Do třetice řešili policisté krádež v obchodním domě v Jičíně na autobusovém nádraží, kde pracovníci místní ostrahy zadrželi čtyřiadvacetiletého cizího státního příslušníka. V tomto případě se nejednalo o žádného troškaře, neboť mladík  odcizil zboží v hodnotě 8.397 korun, které si uschoval do cestovní tašky. Vzhledem k hodnotě lupu nebyla věc řešena v blokovém řízení, ale ve zkráceném přípravném řízení, kdy si mladík vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 
Po patnácté hodině se dotavil sám na policii v Kopidlně jednatřicetiletý muž z okresu Nymburk, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání a následně na to vyjeli muži zákona spolu s hasiči do Miletína, kde z nedalekého lesa vycházel silný kouř. Na místě  hlídka zjistila, že zde místní obyvatelé spolu s dobrovolným hasiči pálí větve.
 
Před dvaadvacátou hodinou oznámil na linku 158 provozovatel jedné z restaurací v Jičíně, že dva hosté odešli bez zaplacení útraty. Než však vyjela hlídka na místo, už bylo vše v pořádku. Jednalo se o mladý pár, který se v restauraci pohádal, načež žena odešla ven, kam ji následoval i její partner. Obsluhující pracovník se domníval, že odešli bez zaplacení, proto vše oznámil na policii. Nakonec se muž po chvíli   do provozovny vrátil, kde vše vysvětlil a útratu uhradil.
nprap. Hana Klečalová
2. 4. 2009
 

vytisknout  e-mailem