Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Z lupiče se stal pacient 

Ve čtvrtek 30. září oznámil před devátou hodinou ranní na lince 158 mužský hlas, že právě přepadl poštu v malé obci na Hořicku a zda si  pro něj někdo přijede.    Na základě této informace vyjela okamžitě na místo policejní hlídka, která od pracovnice pošty zjistila, že k žádnému přepadení nedošlo. Oznámení měl na svědomí osmačtyřicetiletý muž, který seděl vedle přepážky a evidentně se „bavil“. Po celou dobu si prozpěvoval a na policisty pokřikoval, že je rád vidí.  Nutno zdůraznit, že se jedná  o muže, který již  takto v minulosti  policisty zaměstnal. Nakonec hlídku  nadšeně  následoval do policejního vozu a přitom sám navrhl, že by rád  navštívil svého ošetřujícího lékaře. Muži zákona mu pochopitelně vyhověli a po nezbytném vyšetření ho navíc  doprovodili do léčebny v Kosmonosech. A tak se z domnělého lupiče stal rázem pacient, který v  posledních třech týdnech obtěžoval i své sousedy. Často je totiž navštěvoval po půlnoci a přitom jim velmi sprostě nadával.       
V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona v  Hořicích na fotbalovém hřiště, kde neznámý vandal poškodil zámek u vchodových dveří do jednoho z bytů. I když se dovnitř nedostal, přesto svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 2 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Na díru v plotě přišli v dopoledních hodinách zaměstnanci jedné z firem v Sobotce. Poškození má na svědomí neznámý vandal, který v noci pletivo přestřihl a poté částečně  rozpletl. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 500 korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Do nedobrovolného „vězení“ se dostaly před desátou hodinou dopolední v Jičíně v ulici Na Jihu tři osoby, které uvízly ve výtahu. Na místo vyjeli hasiči, kteří po několika minutách dveře  otevřeli a tím uvězněné osvobodili.
 
Před polednem se měl pohybovat kolem opuštěného objektu bývalé firmy  v  Češově neznámý mladík, který se údajně zajímal o železný šrot. Hlídka, která vyjela na místo, však nikoho podezřelého nenašla.
 
Po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní vozidlo Škoda 120, které řídil třiačtyřicetiletý muž. Nutno zdůraznit, že z přítomnosti policistů neměl žádnou radost. A nebylo se co divit. Řidič se totiž před jízdou patřičně občerstvil alkoholem, který byl silně cítit z jeho dechu. Provedená dechová zkouška u něj nakonec prokázala přes 1,24 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a navíc mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
nprap. Hana Klečalová
1. 10. 2010

vytisknout  e-mailem