Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

V bazénu pobíhali psi 

V úterý 17.března přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě je zaměstnaly i spadlé stromy přes vozovky.
 
V ranních hodinách vypátrala policejní hlídka v Nové Pace na Masarykově náměstí dvaadvacetiletého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátraní. Po zadržení byl mladík předán pracovníkům kriminální služby k provedení dalších úkonů. Nakonec noc strávil v  policejní cele a nutno podotknout, že jeho budoucnost není zrovna růžová. 
V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona řešit sousedské neshody do malé obce na Hořicku. V jednom z bytových domů si zřejmě sousedi nepadli do oka, a tak poničené květináče, poplivané dveře, pomočené pískoviště, slovní urážky a další naschvály jsou zde na téměř denním pořádku.   Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Po poledni nereagovala v Jičíně v na Lidickém náměstí dvaaosmdesátiletá žena na zvonění pracovnice pečovatelské služby. Vzhledem k tomu, že měla obavu o její život a zdraví, raději vše oznámila na policii. Jak se později ukázalo, udělala dobře. Na místo vyjela jak policejní hlídka, tak i záchranná služba a hasiči, kteří uzamčený byt otevřeli. Nakonec seniorku, která ležela na podlaze, převezla rychlá záchranná služba do místní nemocnice.
Na dva „rafany“ ve vypuštěném bazénu nedaleko obce Blata upozornil v odpoledních hodinách náhodný turista. Na místo vyjela policejní hlídka, která zde našla dva zlaté retrívry. Jak se do bazénu dostali, se nepodařilo zjistit. Možná se jich chtěl někdo zbavit a nebo tam spadli náhodou. O jejich dalším osudu teď rozhodne starosta obce.
Po osmnácté hodině se dostavil na policii v Hořicích místní občan s tím, že při úklidu půdy nalezl vojenskou munici. Přivolaný pyrotechnik pak upřesnil, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 77 mm z první světové války, který převzal k zneškodnění. 
V podvečerních hodinách oznámila na linku 158 mladá žena z Jičína, že jí přítel nechce pustit do bytu v ulici Pod Koželuhy. Ten svůj postoj změnil až po příjezdu hlídky, kdy se umoudřil a ženu pustil dovnitř. Opačný případ pak řešili muži zákona o dvě hodiny později v Jičíně v ulici Českých bratří. To zase pro změnu žena nechtěla pustit svého opilého druha do bytu. Ten neustále zvonil na domovní zvonek, čímž ji obtěžoval. Hlídka, která vyjela na místo, však nikde muže nezastihla. Jen co policisté odjeli řešit další případ, muž se opět vrátil a zvonil a zvonil. Nakonec se přece jen dohodli.
Poryvem silného větru došlo v  nočních hodinách na našem okrese k vyvrácení několika stromů. První z nich spal přes silnici na Novopacko u obce Zboží a další pak na Hořicku. O jejich úklid se postarali přivolaní hasiči. Dále kopidlenští policisté vyjeli na oznámení, které se týkalo spadlého sloupu na železniční trať u Kopidlna. Nakonec vyšlo najevo, že sloup nespadl u Kopidlna, nýbrž u Rožďalovic.
nprap. Hana Klečalová
18. 3. 2009

vytisknout  e-mailem