Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Odcizené mobilní telefony, podvedený obchodník, chovanci na útěku 

V úterý 4. srpna byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid. I tak prošetřovali pět trestných činů a tři přestupky. Hlídky během dne vyjely na několik oznámení občanů na linku 158.
 
V časných ranních hodinách policisté dokumentovali dopravní nehodu. Po silniční komunikaci od Sobotky na Mladou Boleslav jel řidič vozidla Škoda Roomster. Do vozovky mu náhle vběhla z levého příkopu srna a narazila do boku auta. Hmotná škoda dosáhla částky 62 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.
 
Jičínským policistům se přišli svěřit dva neopatrní majitelé mobilních telefonů. V prvním případě ho slečna nechala v kapse odložené mikiny v restauraci. Později zjistila jeho odcizení. Ve druhém případě ani majitel nevěděl, kde přesně telefon ztratil. Policisté nyní oba případy prošetřují pro podezření z přestupku proti majetku.
 
V jedné prodejně v Nové Pace přistihli třiadvacetiletou ženu při krádeži zboží. Obsluha na ni měla již v minulosti podezření, že si k  nákupu přidává i další věci bez placení. Do tašky si ukryla potraviny za více jak 50 korun. Přivolaná hlídka s ní přestupek proti majetku vyřešila uložením blokové pokuty ve výši tisíc korun.
 
Zabezpečovací zařízení železničního přejezdu za obcí Ústí u Staré Paky se rozhodlo, že nikoho nenechá trať přejet. Stále blikala červená světla. Hlídka oznámení prověřila a vyrozuměla pracovníky dráhy, kteří ihned zabezpečili odstranění poruchy.
 
Novopačtí policisté prošetřují odcizení jízdního kola. To neznámý pachatel ukradl z chodby domu na náměstí v obci Lázně Bělohrad. Jednalo se o sportovní pánské jízdní kolo Peugeot. Majitel hodnotu vyčíslil na částku 10 tisíc korun. Věc je šetřena jako podezření z trestného činu krádeže.
 
Na Obvodním oddělení Sobotka přijali oznámení o podezření ze spáchání trestného činu podvodu. V měsíci květnu navštívil místní prodejnu devětatřicetiletý muž. Měl zájem o zakoupení motorové pily v hodnotě kolem 7 tisíc korun. Vše probíhalo normálně až do chvíle, kdy došlo na placení. Zákazník začal tvrdit, že si peníze nechal ve druhém vozidle, než se kterým přijel. Požadoval vystavení faktury. Obchodník se po nějaké době nechal přesvědčit. Povedený podvodník mu peníze neposlal a zboží nevrátil. Mužům zákona bude mít co vysvětlovat.
 
V odpoledních hodinách zaměstnala policisty v Jičíně dvojice chovanců, kteří utekli z výchovného ústavu. Všímaví spoluobčané na ně upozornili muže zákona po sedmnácté hodině. Mladíky začaly zajímat odstavená vozidla v blízkosti vlakového nádraží. Hlídce nemohli prokázat hodnověrně svoji totožnost a tak skončili na služebně. O několik hodin později již putovali do příslušného záchytného zařízení, zřízeného pro tyto případy.
por. Bc. Petr Janda
05. 08. 2009

vytisknout  e-mailem