Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Žíznivý cizinec kradl v obchodním domě v Jičíně 

V úterý 23. března se policisté věnovali hlavně neukázněným řidičům, domlouvali nesnášenlivým partnerům a v neposlední řadě pátrali po zatoulaném štěňátku.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Hořic, kde vyšetřovali krádež věcí na ubytovně. Jednalo se o trika, mikiny a další osobní věci, které odcizil dosud neznámý pachatel z nezajištěné skříně  v jednom z pokojů. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
V dopoledních hodinách upozornilo několik občanů z Jičína na podezřelého muže, který se v Jarošovské ulici snažil vetřít   pod různými záminkami do bytů našich nejstarších občanů. Naštěstí se   oslovení senioři nenechali nachytat a na jeho smyšlené legendy „neskočili“. Hlídka, která následně vyjela na místo, už ho nikde nezastihla.
 
Před desátou hodinou dopolední kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Dělnické ulici osobní motorové vozidlo Škoda Favorit s připojeným přívěsným vozíkem, které řídil devětadvacetiletý muž. Během kontroly vyšlo najevo, že je  vozidlo opatřeno  registračními značkami, které patří na  jiné auto. A nejen to. Navíc u přívěsného vozíku policisté zjistili, že má propadlou technickou kontrolu. 
 
Dalšího hříšníka odhalila policejní hlídka v Jičíně v Ruské ulici. V tomto případě se jednalo o čtyřiapadesátiletého řidiče osobního vozidla Škoda Octavia, kterému chyběla v povinné výbavě lékárnička. Policisté věc vyřídili na místě blokovou pokutou ve výši 200 korun.
  
Zloděj „mlsoun“ navštívil v ranních hodinách jednu z prodejen v Lázních Bělohradě, kde v oddělení cukrovinek nepozorovaně odcizil několik desítek čokoládových tyčinek různých značek v celkové hodnotě nejméně 2.600 korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Před polednem postrádala svoji sousedku žena v malé obci na Jičínsku a v Kopidlně se pro změnu sháněli po jednom ze sousedů. Policisté nakonec zjistili, že jsou oba již několik dní hospitalizovaní  v  nemocnici.
 
V odpoledních hodinách oznámila na linku 158 žena z Hořic, že jí někdo odcizil osobní motorové vozidlo Škoda 120, které měla zaparkované v Přemyslově ulici. Na dotaz, zda s vozidlem nemohl odjet někdo z rodiny, žena rezolutně odpověděla, že nikoliv. V tu chvíli ještě netušila, jak se hluboce mýlí. S vozidlem totiž nakonec odjel manžel, který ji o tom „jaksi pozapomněl“ informovat.
 
„Divokou honičku“ zažili po třinácté hodině v Ostroměři, kde policejní hlídka pronásledovala osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, jehož jednatřicetiletý řidič nereagoval na výzvy policistů a snažil se ujet. Dojel až k obci Domoslavice, kde vjel na louku. Zde pochopil, že nemá proti rychlému policejnímu vozidlu šanci a raději zastavil. A proč vlastně ujížděl? Není totiž držitelem potřebného řidičského oprávnění, a i když svého činu velmi litoval, přesto mu to nebylo nic platné. Policisté mu pochopitelně zakázali další jízdu a o jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Další, kdo skončil v policejní síti, byl čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Forman, kterého policisté kontrolovali v Popovicích. Ten sice měl řidičské oprávnění, ale k tomu měl ještě navíc   dech prosycený alkoholovými výpary. Provedená dechová zkouška u něj nakonec prokázala přes 0.4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel na místě rozloučit se svým řidičským průkazem a i o  jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán. 
 
Neznámý „lapka“ úřadoval po čtrnácté hodině v Hořicích. Nutno zdůraznit, že měl víc štěstí jak rozumu. „Do rány“ mu totiž přišel obchod, který byl sice uzamčený, ale se zasunutým klíčem z  vnější strany zámku. A tak si zloděj odemkl a nepozorovaně vnikl dovnitř, kde z pultu odcizil příruční pokladnu s několikatisícovou hotovostí. Případ šetří policisté jako přečin krádeže.  
 
V podvečerních hodinách řešili muži zákona neshody mezi bývalými manželi v malé obci na Kopidlensku. Vzhledem k tomu, že žijí v jednom domě a zřejmě se často potkávají, dochází mezi nimi ke konfliktům. Muž své bývalé manželce zamyká dveře a dělá jí různé naschvály, které občas vyvrcholí až fyzickým útokem. Hlídka v tomto případě oběma řádně domluvila a vysvětlila, jak se mají k sobě chovat. Jejich problémy totiž policisté ani nikdo jiný nevyřeší. Záleží pouze na nich, zda se mezi sebou dohodnou, či nikoliv.
 
Štěně bígla slyšící na jméno Ďula, uteklo po devatenácté hodině své majitelce v Sobotce. Zoufalá žena jeho útěk ihned oznámila na linku 158, kdy policisty žádala, aby ho okamžitě vyhledali a vrátili.   I přes veškerou jejich snahu se jim nakonec nepodařilo malého tuláka nalézt.
 
Večer navštívil jeden z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici nepoctivý zákazník, který zde odcizil alkohol v hodnotě 350 korun. Dlouho se však z lupu neradoval. Při krádeži ho totiž odhalili pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o čtyřiadvacetiletého cizince, po kterém bylo navíc vyhlášeno pátrání. A tak nakonec skončil na služebně, kde měl policistům co vysvětlovat. Za krádež navíc dostal pokutu ve výši 1 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
24. 3. 2010

vytisknout  e-mailem