Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Řidič spěchal a pak čekal  

 
Úterý 24. března nebylo z pohledu policistů nijak výjimečné. Během dne vyšetřovali trestné činy a přestupky, prováděli obchůzkovou činnost a v nočních hodinách je pak zaměstnaly partnerské neshody.
 
V ranních hodinách vyjeli do Kacákovy Lhoty, kde se během noci vloupal dosud neznámý pachatel do budovy mateřské školy. Uvnitř pak odcizil elektroniku a potraviny v hodnotě nejméně 14 tisíc korun. Už teď je jasné, že nakradené věci nepřinesly zloději žádnou radost, ale to už teď zřejmě ví i on sám.
Po   poledni asistovali muži zákona při otevření bytu v Jičíně v Revoluční ulici, který si majitel nedopatřením zabouchl. Dovnitř mu nakonec pomohli až přivolaní hasiči, kteří zámek překonali.
Silnici s hřištěm si zřejmě v odpoledních hodinách spletlo několik mladíků, kteří hráli v Jičíně na Lidickém náměstí fotbal. Na jejich nebezpečnou zábavu upozornil policisty náhodně projíždějící řidič. Hlídka, která vyjela na místo už nikde „fotbalisty“ nezastihla.
Před šestnáctou hodinou oznámila na linku 158 žena z Jičína, že v Luční ulici sedí v dodávkovém vozidle na místě řidiče podnapilý muž a zřejmě se chystá odjet. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří uvedeného muže zkontrolovali. Ten poté z vozidla vystoupil a odešel domů.
Kvůli padajícímu sněhu a tvořícímu se náledí vyjelo ve večerních hodinách do terénu několik posypových vozů. Jeden z nich měl na starost úsek silnice mezi obcemi Vidochov a Horka u Staré Paky. Z důvodu prováděného posypu jel řidič pomalu, což se nelíbilo za ním jedoucímu řidiči cisterny s přívěsem, který převážel mléko. V tom nejméně vhodném místě se odhodlal k riskantnímu kroku a začal vozidlo předjíždět. Během manévru však ztratil nad řízením vozidla kontrolu a následně sjel do příkopu. Pak už nespěchal a pěkně čekal až ho přivolaní hasiči vytáhnou. Jejich technika ovšem na vyproštění vozidla nestačila, a tak na místo vyjela odtahová služba, která po třech hodinách cisternu z příkopu vysvobodila. Mezitím přivolaná policejní hlídka řídila provoz na silnici. Jak je z tohoto případu patrno, spěchat se opravdu nevyplácí.
Před dvaadvacátou hodinou oznámil na linku 112 muž z Miletína, že byl ve svém bydlišti fyzicky napaden svojí bývalou manželkou. Hlídce, která vyjela na místo sdělil, že mu „vyťala“ tři facky. Toto nařčení žena rezolutně odmítla s tím, že mu pouze sundala dioptrické brýle, aby se konečně podíval na realitu, ve které žije a kde bydlí. V žádném případě ho neuhodila ani nijak fyzicky nenapadla. Vzhledem k tomu, že oba vykazovali znaky podnapilosti, přistoupili muži zákona k provedení orientační dechové zkoušky. Její výsledek nebyl nijak překvapující. Muž měl v dechu přes 2,2 promile alkoholu a jeho bývalá žena nebyla o nic lepší, té v dechu naměřili přes 1,7 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Hana Klečalová
25. 3. 2009
 
           

vytisknout  e-mailem