Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilci skončili na "záchytce" 

 
V úterý 16. června přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě se zaměřili i na neukázněné řidiče.
 
Jedním z nich byl i osmapadesátiletý řidič nákladního vozidla Iveco, který jel v Nové Pace na kruhovém objezdu v protisměru. Přestupek policisté na místě vyřešili blokovou pokutou ve výši 600 korun.
 
V dopoledních hodinách zadržela policejní hlídka v Jičíně v Konecchlumské ulici padesátiletého muže, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Následně na to ho muži zákona eskortovali do Věznice v Hradci Králové, kde už na něj čekali s obědem.   
 
Veřejné pohoršení budil před jedenáctou hodinou dopolední v Nové Pace silně opilý muž, který se povaloval před jednou z prodejen v ulici Legií. Hlídka, která vyjela na místo zjistila, že se jedná o místního sedmapadesátiletého muže, kterému v dechu naměřili přes 3.3 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že se neudržel na nohou a navíc měl „mokro“ v kalhotách, putoval na vystřízlivění do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
 
Před polednem úřadoval   v jednom z panelových domů v Sobotce neznámý zloděj. Nutno podotknout, že neměl zájem o byty, ale o staré obnošené boty. Celkem si tak odnesl tři páry v celkové hodnotě nepřesahující 100 korun. Policisté teď zjišťují, kdo boty odnesl a co s nim zamýšlí.
 
Velmi nezodpovědně si počínal v odpoledních hodinách pětatřicetiletý řidič volkswagnu, který přijel na benzínovou čerpací stanici v Ostroměři. Během tankování pohonných hmot totiž ponechal zapnutý chod motoru. Obsluhující pracovník ho okamžitě vyzval, aby motor vypnul. Na to řidič nereagoval a tankoval v klidu dál. Situace se vyhrotila až při placení, kdy řidič po slovní rozepři fyzicky napadl obsluhujícího pracovníka.   Ten utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen v hořické nemocnici. Případ šetří policisté jako přestupek v dopravě a proti občanskému soužití.   
 
Silně opilý padesátiletý muž se domáhal ve večerních hodinách vstupu do obydlí své bývalé přítelkyně ve Staré Pace. Neustále na ni zvonil a bouchal ji na okna bytu. Vzhledem k tomu, že se ho bála, oznámila vše na policii. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že muž sotva stojí na nohou. Z tohoto důvodu ho vyzvala k provedení orientační dechové zkoušky na alkohol, která u něj prokázala přes 3.3 promile alkoholu. A tak bylo rozhodnuto. Opilec v doprovodu policistů putoval do Protialkoholní záchytné stanice do Hradce Králové.
 
V noci ještě policisté několikrát vyjeli v Hořicích do areálu bývalé vývařovny, kde neznámý zloděj velmi hlučně „dobýval“ železo. Hlídka však nikdy nikoho na místě nezastihla.
nprap. Hana Klečalová
17. 6. 2009 
 

vytisknout  e-mailem