Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Řidiči pozor ! 

 
Ve čtvrtek 25. února byl na Jičínsku celkem klid.
 
V ranních hodinách pobíhali v obci Jeníkov tři koně, kteří utekli z nedaleké ohrady. Pobíhali po silnici a tím tak ohrožovali bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili jejich majitele, kterému řádně domluvili. 
 
V noci ze středy na čtvrtek řádil Hořicích dosud neznámý vandal, jehož terčem útoku se stalo   osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, u kterého rozbil okno pátých dveří. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 3 tisíce korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku. 
 
Na svoji roztržitost doplatil v odpoledních hodinách mladý muž v Jičíně, který si u jednoho z bankomatů vybíral peníze. Po provedené transakci si odebral pouze platební kartu, ale na peníze jaksi zapomněl. I když se pro ně po několika málo minutách vrátil, přesto už   v přihrádce nebyly. Peníze si zřejmě ponechal nějaký nepoctivý nálezce, který se tak dopustil přestupku proti majetku.
 
Večer vyjeli policisté do jedné z ubytoven v Nové Pace, kde dosud neznámý pachatel odcizil z nezajištěného pokoje 500 korun, které našel v zásuvce nočního stolku. Kdo má krádež na svědomí, teď vyšetřují novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
V nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní motorové vozidlo Peugeot 406, které řídil čtyřiašedesátiletý muž. Během kontroly jeho dokladů policisté zjistili, že mu jeden chybí, a to posudek o zdravotní způsobilosti. I když se řidič hájil tím, že o této povinnosti nevěděl, přesto mu to nebylo nic platné a o jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
Řidiči pozor! Každý držitel řidičského oprávnění je povinen se podrobit pravidelné lékařské prohlídce nejdříve šest měsíců před dovršením 60, 65 a 68 let věku a nejpozději v den dovršení stanoveného věku. Po dovršení 68 let věku pak každé dva roky.
nprap. Hana Klečalová
26. 2. 2010
 

vytisknout  e-mailem