Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Z růžového prášku se vyklubala křída 

V pondělí 20. září zaměstnaly policisty rodinné šarvátky, zloději a opilí řidiči. Jeden z nich se projížděl hodinu po půlnoci v Jičíně  osobním vozidlem Fiat Bravo. Dojel až do ulice Vrchlického, kde ho zkontrolovala policejní hlídka. Provedená dechová zkouška  u dvaadvacetiletého řidiče prokázala přes 0.2 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a o jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Spor ohledně sekání trávy vyvrcholil před polednem v Miletíně  údajným fyzickým napadením. Členové jedné z rodin se  zřejmě nemohli dohodnout, kdo bude sekat trávu kolem domu, a tak se do sporu vložil opilý strýc, který měl jednoho z nich  fyzicky napadnout. Policejní hlídka však  na místě zjistila, že k žádnému napadení nedošlo a navíc po jejím příjezdu už nechtěl nikdo nic oznamovat a všichni se měli najednou hrozně rádi.  A tak jim policisté alespoň řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají k sobě chovat.
 
Po poledni se obrátil na polici muž z malé obce na Jičínsku s tím, že na zahradě svého domu našel podezřelý růžový prášek. Dále uvedl, že mu sypkou látku určitě někdo schválně vysypal na pozemek, aby ho ohrozil na životě a zdraví. Hlídka, která vyjela na místo, se nestačila divit. Jednalo se totiž o barevnou kreslící křídu, kterou zřejmě oznamovatel rozšlápl. Nejšlo tedy o žádnou nebezpečnou látku.
 
O majetek, konkrétně o rodinný dům, se přeli v odpoledních hodinách   sourozenci v Nové Pace, kteří se nemohli dohodnout, kdo má na něj větší právo. Hlídka, která vyjela na místo, oba odkázala na  občanskoprávní řízení.
 
Před šestnáctou hodinou vyšetřovali muži zákona dopravní nehodu, ke které došlo na křižovatce u obce Dřevěnice. Šestapadesátiletý cyklista zřejmě nerespektoval dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“, vjel do křižovatky, kde se střetl s vozidlem Škoda Octavia s přívěsem. Při nehodě utrpěl cyklista těžké zranění, se kterým byl převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Alkohol u řidiče škodovky byl na místě vyloučen dechovou zkouškou,  celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.
 
Další dopravní nehody, ke kterým došlo v Milovicích a v Hořicích, vyřešili účastníci sami na místě vyplněním euroformuláře.
 
Velmi odvážně se zachovala obsluhující pracovnice herny v Hořicích, která před půlnocí vykázala z podniku drzého hosta. Jednalo se o muže snědé pleti, který má do herny zakázaný vstup, neboť se zde v minulosti neslušně choval. Vzhledem k tomu, že zákaz nerespektoval a na výzvu barmanky, aby podnik opustil, nereagoval, vytáhla ho žena za límec od stolu a dovlekla ke vchodu. Zde ji muž udeřil do obličeje a přitom jí utrhl rukáv u blůzy. Poté z místa odešel. Žena utrpěla zranění, se kterým vyhledala lékařské ošetření. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Hana Klečalová
21. 9. 2010

vytisknout  e-mailem