Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Volné pobíhání psa nebude zřejmě bez následku 

 

V úterý 3. února kontrolovala dvě hodiny po půlnoci policejní hlídka v Jičíně osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil sedmnáctiletý mladík z okresu Praha Západ. Ten vzhledem ke svému nízkému věku není a ani nemůže být držitelem řidičského oprávnění. Z tohoto důvodu je podezřelý z provinění řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což mu v případě prokázání viny hrozí až půlroční vězení.
V ranních hodinách pak policisté vyjeli do Cerekvice nad Bystřicí, kde se během noci vloupal dosud neznámý pachatel do čtyř zaparkovaných vozidel, ze kterých odcizil autorádia a další věci. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na částku nejméně 20 tisíc korun.
Dále oznámil na linku 158 všímavý občan, že se mu nelíbí kácení topolů na obecním pozemku na Prachově. Hlídka, která vyjela na místo zjistila, že k těžbě dřeva má dojít až v březnu a to na základě řádného povolení.
V odpoledních hodinách řešili hořičtí policisté přestupek proti veřejnému pořádku ve věcech územní samosprávy. V jedné z obcí totiž volně pobíhal pes, který v nestřeženém okamžiku vnikl na oplocený pozemek, kde se dále dostal do voliéry feny Bernského salašnického psa. Její majitel má teď podezření, že ji oplodnil, což si pochopitelně nepřál.
Po patnácté hodině vyšetřovali novopačtí policisté krádež peněženky s finanční hotovostí ve škole v Lázních Bělohradu. Tu odcizil v nestřeženém okamžiku jedné ze studentek dosud neznámý zloděj. Peněženku pochopitelně bez peněz, poté odhodil na toaletě, kde ji majitelka později našla.
Ve večerních hodinách oznámila na linku 158 řidička, že v poli u obce Veliš hoří chata. Hlídka, která spolu s hasiči vyjela na místo, zjistila, že nedošlo k zahoření chaty, nýbrž, že zde majitel pozemku pouze pálí nepotřebné věci.
Strach o život měla v noci žena na Sobotecku, která oznámila na linku tísňového volání, že kolem jejího domu chodí dva cizí muži. Nic neříkali a ani nic nechtěli. Hlídka, která okamžitě vyjela na místo, už zde nikoho cizího nezastihla.

vytisknout  e-mailem