Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Cizincům se podivný obchod nezdařil 

 
V úterý 27. dubna přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i cizinci, kteří neustále na silnicích   obtěžují náhodně projíždějící řidiče.

 
Do ne zrovna příjemného rána se probudil majitel rodinného domu v Dobré Vodě, který na svém dvorku našel potrhané králíky. Na svědomí je má zřejmě  zatím neznámý pes, který ušáky nejdříve vytahal ze spodních kotců králíkárny a poté je zakousl.  Některé z nich ponechal na místě a některé si odnesl. Majitel tak přišel o osm samic v hodnotě nejméně 1.500 korun. Policisté případ šetří jako přestupek ve státní správě a proti pořádku v územní samosprávě.  
 
Štěstí v neštěstí měl v odpoledních hodinách řidič škodovky, který u Bartoušova zastavil posádce vozidla s cizí registrační značkou. Od starší ženy  se dozvěděl, že nutně potřebují   peníze na benzín, který jim údajně došel. Vzhledem k tomu, že s nimi bylo i malé dítě, slitoval se a půjčil jim neuvěřitelných 5 tisíc korun. Cizinci mu na oplátku dali do zástavy  zaručeně pravé šperky s tím, že se pro ně později zastaví. Nakonec se však z lehce získaných peněz dlouho neradovali.  K jejich smůle je totiž přímo na místě odhalila  policejní hlídka, která uvedla podivný obchod na pravou míru. A tak peníze putovaly zpět k řidiči a  „zlato a drahé kamení“ k cizincům. V tomto případě měl muž opravdu  štěstí, protože jinak by své peníze už  nikdy neviděl.
Policie ČR tímto varuje ostatní motoristy, aby  nezastavovali  podezřele vyhlížejícím osobám. V opačném případě by se mohli dostat  do stejné situace, jako řidič u Bartoušova.  Nutno zdůraznit, že ne vždy je na blízku policejní hlídka, která včas zasáhne.  
 
V podvečerních hodinách se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Jičínsku s tím, že má neustále problémy se svými sousedy,  chalupáři, kteří dělají jen samé naschvály. Naposledy jí polili trávník neznámou látkou, který v důsledku toho zežloutl. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití a majetku.  
 
Po osmnácté hodině si nevěděla rady s agresivním hostem  obsluha jedné z restaurací v Jičíně. Muž měl údajně rozbíjet zařízení a přitom napadat další hosty. Hlídka, která vyjela na místo, ale zjistila, že žádné zařízení nepoškodil. Pouze si zde vyřizoval účty se svým sokem. V tomto případě postačila domluva, po které oba restaurační zařízení opustili.
 
Jízda „na černo“ se nevyplatila jednadvacetiletému muži z Lovosic, který ve večerních hodinách cestoval osobním vlakem z Pardubic do Liberce. Před zastávkou ve Staré Pace ho však odhalil průvodčí, který po něm požadoval jízdenku. Mladík však místo toho, aby svého jednání litoval, začal být velmi agresivní. Nakonec na zastávce z vlaku vystoupil. Na místo vyjela policejní hlídka, která podezřelého mladíka vypátrala a následně předvedla na služebnu. Po zjištění jeho totožnosti byl opět volný.

 
Nad ránem došlo v Jičíně k vznícení rákosí u rybníku Šibeňák. Na místo vyjeli jak policisté, tak i hasiči, kteří požár zdolali. Naštěstí k žádným škodám na majetku ani zdraví nedošlo.
nprap. Hana Klečalová
28. 4. 2010
                                                                                        

vytisknout  e-mailem