Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Vyděšení koně sklidili úrodu na zahrádce  

V úterý 10. srpna byl z pohledu policistů na Jičínsku klid.
 
V dopoledních hodinách zavítal do jedné z prodejen v Sobotce na náměstí jednatřicetiletý muž, který však nepřišel nakupovat, ale krást. Postupně si do přineseného batohu naskládal potraviny, cigarety a v oddělení lihovin i alkoholu. Přitom ještě stačil přímo v prodejně jednu lahev rozbít. I když tím na sebe upoutal pozornost obsluhujícího personálu,  přesto se mu nakonec podařilo i s lupem z prodejny utéct. Daleko se však nedostal. Přivolaná policejní hlídka muže zadržela i s kradeným zbožím u nedaleké prodejny. A tak nejenže musel vše vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
Bouřka, která se prohnala v noci na úterý nad obcí Červená Třemešná,  zřejmě natolik vyděsila  několik koní místního farmáře, že  utekli z ohrady. Stres si nakonec vykompenzovali na zahradě jedné z  chalup, kde si pochutnávali na řepě, mrkvi, kukuřici a dalších plodinách. Část úrody  zkonzumovali a část znehodnotili svými  kopyty. Majitel zahrady vyčíslil škodu  na 1.500 korun. Případ policisté zadokumentovali jako škodní událost.
 
V odpoledních hodinách řešili muži zákona neshody mezi druhem a družkou v Železnici a poté uklidňovali dvě znesvářené strany v Kopidlně, které si na poli „vjely do vlasů“. Předmětem sporu byla v tomto případě údajně polní cesta, kterou chtěly obě strany plně využívat. Nakonec se přece jen dohodly a další přítomnost policie nepožadovaly.
 
Podivné zvuky vycházející z obývacího pokoje vyděsily před dvaadvacátou hodinou v Jičíně devítiletého chlapce a jeho o rok starší kamarádku. Oba byli v bytě sami a vzhledem k tomu, že se báli, tak se obrátili na  policii.  Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že  hluk podobný „chrápání“  měla zřejmě na svědomí štěňátka, která v pokoji spala. Mezitím se domů vrátila i matka chlapce, která  mužům zákona sdělila, že se syn chtěl zřejmě „vytáhnout“ před svojí kamarádkou a dokázat jí, že umí zavolat na policii.
 
Anonym, který se představil jako spořádaný občan, upozornil hodinu po půlnoci na lince 158 na rušení nočního klidu v  kempu v Jinolicích. Dále uvedl, že se z prodejních stánků na pláži ozývá už několikátou noc po sobě hlasitá hudba a on nemůže spát. Hlídka na místě zjistila, že skutečně u některých stánků probíhá hlasitější zábava. Z tohoto důvodu všem přítomným domluvila a vysvětlila, jak se mají po dvaadvacáté hodině chovat.
nprap. Hana Klečalová
11. 8. 2010

vytisknout  e-mailem