Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Kolik stojí noc na záchytce ? 

 
 
V pondělí 9. března byl z pohledu policistů na Jičínsku klid. Nejenže nedošlo k žádné dopravní nehodě, ale ani se téměř nekradlo.
158 158
Strach ze svého bývalého manžela dostala mladá žena z Hořic, které v  pátek 6. března vyhrožoval tím, že ji „odkrágluje“ a že půjde do kriminálu. Vzhledem k tomu, že měla obavy, aby své výhružky nesplnil, raději vše oznámila na policii v Hořicích. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
Před jedenáctou hodinnou dopolední se dotazovala na lince 158 žena kolik stojí pobyt v protialkoholní záchytné stanici. Dále uvedla, že její muž tam strávil noc a ona teď neví, kolik bude platit. Na které „záchytce“ noc přečkal nevěděla, a tak jí ani policista nemohl podat přesnou informaci, neboť ceny pobytu se značně liší.
V odpoledních hodinách odevzdal na policii v Nové Pace mladý muž látkovou peněženku s doklady, kterou našel mezi kolejemi železniční tratě v blízkosti místní restaurace.
Rozbité okno Rozbité okno
Po šestnácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Nové Pace neznámý řidič do osobního vozidla Opel nebo Volkswagen, zelené barvy přes padesát litrů benzínu v hodnotě 1.320 korun. S placením si ovšem hlavu nelámal a jakmile uložil tankovací pistoli do stojanu, skočil do vozidla a z místa ujel směrem na Jičíně. K popisu řidiče obsluha uvedla, že byl ve věku kolem 30 let, menší postavy, neboť ramena měl na úrovni střechy vozidla, byl oholený a měl tmavě hnědé, krátce střižené vlasy. Na sobě měl světlý   svetr nebo mikinu. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
Neznámý vandal řádil v poslední době v Holíně, kde u jedné z chalup rozbil skleněné výplně oken. Celkem tak poškodil osm oken, kterými prohodil cihly a kameny. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 2 tisíce korun. Kdo takto bavil ve svém volném čase teď vyšetřují jičínští policisté.
Kolem devatenácté hodiny zazněl u obce Troskovice výstřel. Jeden z místních občanů se šel hned podívat co se stalo a přitom si na své louce všiml zaparkovaného vozidla Land Rover. To se mu pochopitelně nelíbilo, a tak vše oznámil na linku 158. Během hovoru uvedl, že zde vozidlo mohl zaparkovat některý z myslivců, který zde dohledává zvěř. Jeho domněnky byly správné, neboť si po chvíli všiml v dálce myslivce, který za sebou táhl divočáka. Více už nic oznamovat nechtěl.
Křik a volání o pomoc zaslechl po druhé hodině ranní jeden z občanů malé obce na Hořicku. Následně nato si všiml své sousedky, která pobíhala venku a přitom křičela. Vzhledem k tomu, že měl o ní strach, tak raději vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jí zřejmě něco zdálo, což také potvrdil i její příbuzný, který s ní   v domku žije.
nprap. Hana   Klečalová
10. 3. 2009

vytisknout  e-mailem