Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Slepice útok psa nepřežily 

 
 
Ve středu 11. listopadu se na Jičínsku nic mimořádného nestalo.
 
Na chování tří mužů si stěžoval na policii starší muž z Jičínska. Ti jej měli opakovaně slovně napadat, a on tak jejich jednání považuje za cílenou provokaci. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Po osmé hodině ranní se vydalo několik krav na procházku Jičínem. Jako už několikrát v minulosti se stala jejich cílem benzínová čerpací stanice v ulici Maršála Koněva, kde vyděsily obsluhující pracovnici. Ta okamžitě vše oznámila na policii. I když hlídka hned vyjela na místo, přesto se už zde dobytek nenacházel. Celé stádo totiž odvedl ještě před příjezdem hlídky jeho majitel. K žádným škodám naštěstí nedošlo a krávy se po kráce nabyté svobodě vrátily zpět do výběhu.
 
Po patnácté hodině vyjeli muži zákona do malé obce na Sobotecku, kde řešili případ zakousnutých slepic. Ty má na svědomí pes, který se dostal před plot na dvůr rodinného domu, kde se „pustil“ do nosnic. Dvě z nich jeho útok nepřežily. Případ šetří policisté jako přestupek proti pořádku v územní samosprávě.
 
V odpoledních hodinách zaměstnaly policisty rodinné neshody v Drahorazi. Silně opilý muž zde slovně napadal svojí bývalou manželku, se kterou má déletrvající spory. Hlídka, která vyjela na místo, oběma řádně domluvila. Muž nakonec odešel spát do své půlky domu.
 
Neznámý muž vyděsil v podvečerních hodinách majitele domu v Jičíně v Barákově ulici, který se údajně snažil vylézt na jeho balkón. Nakonec se procházel po zahradě a ještě před příjezdem hlídky odešel směrem k Cidlině. I když policisté prošli celé okolí, přesto muže nikde nenašli. 
nprap. Hana Klečalová
12. 11. 2009

vytisknout  e-mailem